Jordbær-rabarbersuppe

Jordbær/Rabarbermarmelade
24. juli 2017
Jordbær med citronmelis
2. juli 2017

4 pers.

Ingredienser:

  • 200 g. rabarber
  • 300 g. jordbær
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 6 dl. vand
  • 150 g. sukker
  • Ekstra jordbær
  • Vaniljeis

Fremgangsmåde:

  1. Rens rabarber og skær dem i tern. Rens jordbær og halvér dem.
  2. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen.
  3. Kog rabarber, jordbær, vaniljekorn, vaniljestang, vand, mynteblade og sukker et kvarters tid.
  4. Lad det køle af.
  5. Sigt suppen og stil den på køl inden servering (evt. i fryseren, hvis tiden er kort).
  6. Server med vaniljeis, friske jordbær og mynteblade.