Blåbær-hindbærtærte med citroncreme

Blåbær-hyldeblomst konfektkage
17. maj 2016
Blåbær-hindbærhavregrød
19. september 2017

Ingredienser:

  • 60 g. mel
  • 2 spsk. sukker
  • 50 g. hakkede mandler
  • 50 g. smør
  • 1/2 dl citronsaft
  • 75 g. sukker
  • 2 æg
  • 30 g. smør
  • 2 dl. piskefløde
  • 200 g. blåbær
  • 200 g. hindbær

Fremgangsmåde:

  1. Citronsaft, 75 g. sukker og æg blandes i en gryde og varmes op til det tykner – det må ikke koge.
  2. Når det er tykt, tilsættes 30 g. smør, og det varmes fortsat til det tykner igen.
  3. Citroncremen tages af varmen og køles af.
  4. Ovnen tændes på 225 grader.
  5. Mel, mandler, 2 spsk. sukker og 50 g. smør æltes til en dej, som trykkes ud i en smurt tærteform.
  6. Bunden bages i 10 min. og stilles til afkøling.
  7. Fløden piskes stiv og blandes med den afkølede citroncreme.
  8. Når bunden er kold, fordeles citroncremen på bunden og bærrene hældes over.