Ingredienser:
- 60 g. mel
- 2 spsk. sukker
- 50 g. hakkede mandler
- 50 g. smør
- 1/2 dl citronsaft
- 75 g. sukker
- 2 æg
- 30 g. smør
- 2 dl. piskefløde
- 200 g. blåbær
- 200 g. hindbær
Fremgangsmåde:
- Citronsaft, 75 g. sukker og æg blandes i en gryde og varmes op til det tykner – det må ikke koge.
- Når det er tykt, tilsættes 30 g. smør, og det varmes fortsat til det tykner igen.
- Citroncremen tages af varmen og køles af.
- Ovnen tændes på 225 grader.
- Mel, mandler, 2 spsk. sukker og 50 g. smør æltes til en dej, som trykkes ud i en smurt tærteform.
- Bunden bages i 10 min. og stilles til afkøling.
- Fløden piskes stiv og blandes med den afkølede citroncreme.
- Når bunden er kold, fordeles citroncremen på bunden og bærrene hældes over.