12 stk.
Ingredienser:
- 150 g. smør
- 2 tsk. sukker
- 3 dl. vand
- 150 g. mel
- 4 æg
- 2 1/2 dl. sødmælk
- 60 g. sukker
- 1/2 vaniljestang
- 2 past. æggeblommer
- 15 g. mel
- 10 g. maizena
- 12 mosede gule hindbær
- 2 1/2 dl. fløde
- 36 gule hindbær
Fremgangsmåde:
- Kog smør, 2 tsk. sukker og vand i en gryde.
- Rør melet i med et piskeris og lad dejen samle sig over varmen.
- Tag gryden af varmen og lad den køle lidt af.
- Rør ét æg i ad gangen.
- Hæld dejen i en sprøjtepose og sæt 12 kagebunde på en bagepapirsbeklædt plade.
- Bag bundene i 25-30 min. på 200 grader. Åbn ikke ovnen før de er færdige.
- Pisk æggeblommer, vaniljekorn og 60 g. sukker lyst.
- Tilsæt 15 g. mel og maizena og pisk massen til den er ensartet.
- Bring mælken til kogepunktet og rør 1/3 i massen.
- Rør resten af mælken i massen og bring igen massen i kog – denne gang under konstant omrøring.
- Cremen vil stivne under omrøring.
- Tag cremen af varmen og rør de mosede hindbær i.
- Lad cremen blive kold i køleskabet.
- Pisk fløden stiv.
- Flæk vandbakkelserne og sæt en klat hindbærcreme på hver bund.
- Sæt tre hindbær på hver cremeklat.
- Hæld flødeskummet i en sprøjtepose og sæt flødeskummet over hindbærrene.
- Sæt låget på og server.