Vandbakkelser med gule hindbær

Upside-down stikkelsbærtærte
8. august 2017

12 stk.

Ingredienser:

  • 150 g. smør
  • 2 tsk. sukker
  • 3 dl. vand
  • 150 g. mel
  • 4 æg
  • 2 1/2 dl. sødmælk
  • 60 g. sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 2 past. æggeblommer
  • 15 g. mel
  • 10 g. maizena
  • 12 mosede gule hindbær
  • 2 1/2 dl. fløde
  • 36 gule hindbær

Fremgangsmåde:

  1. Kog smør, 2 tsk. sukker og vand i en gryde.
  2. Rør melet i med et piskeris og lad dejen samle sig over varmen.
  3. Tag gryden af varmen og lad den køle lidt af.
  4. Rør ét æg i ad gangen.
  5. Hæld dejen i en sprøjtepose og sæt 12 kagebunde på en bagepapirsbeklædt plade.
  6. Bag bundene i 25-30 min. på 200 grader. Åbn ikke ovnen før de er færdige.
  7. Pisk æggeblommer, vaniljekorn og 60 g. sukker lyst.
  8. Tilsæt 15 g. mel og maizena og pisk massen til den er ensartet.
  9. Bring mælken til kogepunktet og rør 1/3 i massen.
  10. Rør resten af mælken i massen og bring igen massen i kog – denne gang under konstant omrøring.
  11. Cremen vil stivne under omrøring.
  12. Tag cremen af varmen og rør de mosede hindbær i.
  13. Lad cremen blive kold i køleskabet.
  14. Pisk fløden stiv.
  15. Flæk vandbakkelserne og sæt en klat hindbærcreme på hver bund.
  16. Sæt tre hindbær på hver cremeklat.
  17. Hæld flødeskummet i en sprøjtepose og sæt flødeskummet over hindbærrene.
  18. Sæt låget på og server.