Skal laves over flere dage.
Ingredienser:
Konfektkage (kan med fordel laves dagen før):
- 200 g. marcipan
- 150 g. smør
- 1 æg
- 175 g. sukker
- 150 g. mel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 færdige lagkagebunde
Fremgangsmåde:
- Rør marcipan og smør sammen.
- Æg og sukker røres i. Herefter røres mel og bagepulver i.
- Dejen fordeles i en smurt eller bagepapirsklædt springform.
- Kagen bages i ca. 20 min. ved 180 grader.
- VIGTIGT: lad kagen køle HELT af før den tages ud af formen.
Ingredienser:
Blåbærmousse:
- 200 g. blåbær
- 100 g. sukker
- 2 tsk. citronsaft
- 4 husblas
- 20 g. flormelis
- 40 g. past. æggehvider
- 2,5 dl. piskefløde
Fremgangmåde:
- Læg husblas i koldt vand i en halv time.
- Varm blåbær med sukker og citronsaft.
- Rør husblassen i.
- Blend blåbærmassen.
- Æggehviden piskes stiv med flormelis.
- Når blåbærpureen er 40-45 grader vendes æggehviderne forsigtigt i.
- Fløden piskes til skum og vendes i.
Ingredienser:
Hyldeblomstmousse (skal forberedes dagen før):
- 4 husblas
- 2 past. hele æg
- 125 g. sukker
- 1,5 dl. hyldeblomstsaft
- 2,5 dl. fløde
Fremgangsmåde:
- Læg husblas i koldt vand i en halv time.
- Sukker og æg piskes meget stift.
- Hyldeblomstsaften varmes let og husblassen røres i.
- Hyldeblomstsaften røres forsigtigt i æggemassen.
- Massen stilles i køleskabet natten over, dækket af film.
- Pisk fløden stiv, pisk hyldeblomstmassen og pisk fløden i.
Fremgangsmåde (samling af kagen):
- Konfektbunden lægges i bunden af en springform.
- Blåbærmoussen spredes over konfektkagen i et godt lag.
- Læg en færdiglavet lagkagebund over blåbærmoussen.
- Spred hyldeblomstmoussen i et godt lag og læg en færdig lagkagebund over.
- Stil kagen på køl – gerne natten over.
- Fjern springformen og smør kagens sider og låg med et tyndt lag pisket fløde.
Ingredienser:
Overtræksmarcipan:
- 300 g. marcipan
- 150 g. flormelis
- 37 g. glukosesirup
Kagen kan også pyntes med færdigkøbt marcipanlåg og fondant.
Fremgangsmåde:
- Marcipan, flormelis og glukosesirup æltes sammen.
- Marcipanen rulles ud og skæres til i størrelse til kagen.
- Rul marcipanen på kagens sider og pynt med friske blåbær på toppen.