Blåbær-hyldeblomst konfektkage

Blåbær-limetærte
7. august 2017
Blåbær-hindbærtærte med citroncreme
22. august 2016

Kage 1

Skal laves over flere dage.

Ingredienser:

Konfektkage (kan med fordel laves dagen før):

  • 200 g. marcipan
  • 150 g. smør
  • 1 æg
  • 175 g. sukker
  • 150 g. mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 færdige lagkagebunde

Fremgangsmåde:

  1. Rør marcipan og smør sammen.
  2. Æg og sukker røres i. Herefter røres mel og bagepulver i.
  3. Dejen fordeles i en smurt eller bagepapirsklædt springform.
  4. Kagen bages i ca. 20 min. ved 180 grader.
  5. VIGTIGT: lad kagen køle HELT af før den tages ud af formen.

 

Ingredienser:

Blåbærmousse:

  • 200 g. blåbær
  • 100 g. sukker
  • 2 tsk. citronsaft
  • 4 husblas
  • 20 g. flormelis
  • 40 g. past. æggehvider
  • 2,5 dl. piskefløde

Fremgangmåde:

  1. Læg husblas i koldt vand i en halv time.
  2. Varm blåbær med sukker og citronsaft.
  3. Rør husblassen i.
  4. Blend blåbærmassen.
  5. Æggehviden piskes stiv med flormelis.
  6. Når blåbærpureen er 40-45 grader vendes æggehviderne forsigtigt i.
  7. Fløden piskes til skum og vendes i.

 

Ingredienser:

Hyldeblomstmousse (skal forberedes dagen før):

  • 4 husblas
  • 2 past. hele æg
  • 125 g. sukker
  • 1,5 dl. hyldeblomstsaft
  • 2,5 dl. fløde

Fremgangsmåde:

  1. Læg husblas i koldt vand i en halv time.
  2. Sukker og æg piskes meget stift.
  3. Hyldeblomstsaften varmes let og husblassen røres i.
  4. Hyldeblomstsaften røres forsigtigt i æggemassen.
  5. Massen stilles i køleskabet natten over, dækket af film.
  6. Pisk fløden stiv, pisk hyldeblomstmassen og pisk fløden i.

 

Fremgangsmåde (samling af kagen):

  1. Konfektbunden lægges i bunden af en springform.
  2. Blåbærmoussen spredes over konfektkagen i et godt lag.
  3. Læg en færdiglavet lagkagebund over blåbærmoussen.
  4. Spred hyldeblomstmoussen i et godt lag og læg en færdig lagkagebund over.
  5. Stil kagen på køl – gerne natten over.
  6. Fjern springformen og smør kagens sider og låg med et tyndt lag pisket fløde.

 

Ingredienser:

Overtræksmarcipan:

  • 300 g. marcipan
  • 150 g. flormelis
  • 37 g. glukosesirup

Kagen kan også pyntes med færdigkøbt marcipanlåg og fondant.

Fremgangsmåde:

  1. Marcipan, flormelis og glukosesirup æltes sammen.
  2. Marcipanen rulles ud og skæres til i størrelse til kagen.
  3. Rul marcipanen på kagens sider og pynt med friske blåbær på toppen.