12 stk.
Ingredienser:
Mørdej:
- 1/2 vaniljestang
- 70 g. flormelis
- 150 g. stuetempereret smør
- 250 g. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 dl. vand
- 200 g. blåbærsyltetøj
Fremgangsmåde:
- Bland vaniljekornene med flormelis, smør, hvedemel og bagepulver.
- Tilsæt vandet og ælt dejen smidig og glat.
- Dejen stilles i køleskabet 1/2 time.
- Tag dejen ud og rul den ud i ekstra mel til den er ca. 3 mm.
- Udstik cirkler, hjerter osv. af dejen. Du skal bruge 2 dejcirkler pr. blåbærsnitte.
- Læg de udstukne dejcirkler på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 8 min. ved 190 grader. De færdigbagte bunde må gerne virke lidt halvbagte.
- Spred halvdelen af bundene på bordet og kom 1 1/2 tsk. blåbærsyltetøj på hver bund.
- Brug den anden halvdel af bundene til at samle snitterne ved at placere dem ovenpå bundene med blåbærsyltetøj.
- Pynt de afkølede snitter med glasur og krymmel.