Blåbærsnitter

Blåbærsorbet
28. august 2016
Blåbærsnaps
7. januar 2018

12 stk.

Ingredienser:

Mørdej:

  • 1/2 vaniljestang
  • 70 g. flormelis
  • 150 g. stuetempereret smør
  • 250 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 dl. vand
  • 200 g. blåbærsyltetøj

Fremgangsmåde:

  1. Bland vaniljekornene med flormelis, smør, hvedemel og bagepulver.
  2. Tilsæt vandet og ælt dejen smidig og glat.
  3. Dejen stilles i køleskabet 1/2 time.
  4. Tag dejen ud og rul den ud i ekstra mel til den er ca. 3 mm.
  5. Udstik cirkler, hjerter osv. af dejen. Du skal bruge 2 dejcirkler pr. blåbærsnitte.
  6. Læg de udstukne dejcirkler på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 8 min. ved 190 grader. De færdigbagte bunde må gerne virke lidt halvbagte.
  7. Spred halvdelen af bundene på bordet og kom 1 1/2 tsk. blåbærsyltetøj på hver bund.
  8. Brug den anden halvdel af bundene til at samle snitterne ved at placere dem ovenpå bundene med blåbærsyltetøj.
  9. Pynt de afkølede snitter med glasur og krymmel.