8 stk.
Ingredienser:
- 75 g. smør
- 1 dl. sødmælk
- 35 g. gær
- 2 spsk. sukker
- 1/2 tsk. salt
- 1 æg
- 250 g. hvedemel
- 1 æg
- 1 spsk. majsstivelse
- 2 spsk. sukker
- 3 dl. sødmælk
- 2 tsk. vaniljesukker
- 150 g. frosne blåbær
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret i en gryde sammen med 1 dl. sødmælk.
- Lad mælken køle og opløs gær deri når det er lunt.
- Tilsæt 2 spsk. sukker, salt, 1 æg og halvdelen af melet.
- Rør resten af melet i indtil dejen er fast.
- Lad dejen hæve 15 min. tildækket.
- 1 æg, majsstivelse, 2 spsk. sukker, 3 dl. sødmælk og 2 tsk vaniljesukker røres sammen i en gryde til det tykner.
- Del dejen i 8 dele og rul hver enkelt flad med kagerullen.
- Fordel cremen og blåbærrene på dejfladerne.
- Tryk dejen tæt sammen om cremen og læg bollerne på en bageplade med samlingen nedad.
- Bag bollerne i 10-12 min ved 210 grader.
- Server fastelavnsbollerne med glasur.