Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med blåbær
23. februar 2017
Dronningsyltetøj
16. september 2017

8 stk.

Ingredienser:

  • 150 g. smør
  • 2 tsk. sukker
  • 3 dl. vand
  • 150 g. hvedemel
  • 4 æg
  • 1/2 vaniljestang
  • 50 g. lyst rørsukker
  • 30 g. majsstivelse
  • 3 spsk. sødmælk
  • 3 æggeblommer
  • 3 dl. sødmælk
  • 3 dl. fløde
  • 4 blade husblas
  • 100 g. hindbær
  • 1 dl. vand
  • 50 g. sukker

Fremgangsmåde:

  1. Udblød husblas i koldt vand i 20 min.
  2. Kog hindbær, vand og 50 g. sukker op. Si bærrene fra.
  3. Opløs husblassen i bærsaften.
  4. Hæld saften i forme og lad geleen sætte sig ved stuetemperatur.
  5. Kom smør, 2 tsk. sukker og 3 dl. vand i en gryde og kog det op. Tilsæt melet på én gang og pisk dejen med et piskeris.
  6. Lad dejen køle af og vend æggene i ét af gangen – dejen må ikke blive for tynd.
  7. Fyld dejen i en sprøjtepose og afsæt 8 runde kagebunde på en bageplade.
  8. Bag bundene ved 200 g. i varmluftsovn i 25-30 min. Åben ikke lågen før kagerne er helt færdige – ellers klasker de sammen.
  9. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med en smule rørsukker. Gem den tomme stang.
  10. Rør majsstivelsen ud i 3 spsk. sødmælk, og tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og resten af rørsukkeret. Rør sammen til det er jævnt.
  11. Varm mælken med den tomme vaniljestang til lige under kogepunktet.
  12. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle under omrøring. Varm cremen til den stivner under omrøring.
  13. Tag gryden af varmen, fjern den tomme vaniljestang og lad cremen køle 1 time i køleskabet.
  14. Pisk fløden til skum og bland den med cremen.
  15. Fyld cremen i en sprøjtepose.
  16. Flæk vandbakkelsesbundene i to og læg dem sammen med vaniljecreme.
  17. Dekorer med en klat creme og hindbærgeleen.