8 stk.
Ingredienser:
- 150 g. smør
- 2 tsk. sukker
- 3 dl. vand
- 150 g. hvedemel
- 4 æg
- 1/2 vaniljestang
- 50 g. lyst rørsukker
- 30 g. majsstivelse
- 3 spsk. sødmælk
- 3 æggeblommer
- 3 dl. sødmælk
- 3 dl. fløde
- 4 blade husblas
- 100 g. hindbær
- 1 dl. vand
- 50 g. sukker
Fremgangsmåde:
- Udblød husblas i koldt vand i 20 min.
- Kog hindbær, vand og 50 g. sukker op. Si bærrene fra.
- Opløs husblassen i bærsaften.
- Hæld saften i forme og lad geleen sætte sig ved stuetemperatur.
- Kom smør, 2 tsk. sukker og 3 dl. vand i en gryde og kog det op. Tilsæt melet på én gang og pisk dejen med et piskeris.
- Lad dejen køle af og vend æggene i ét af gangen – dejen må ikke blive for tynd.
- Fyld dejen i en sprøjtepose og afsæt 8 runde kagebunde på en bageplade.
- Bag bundene ved 200 g. i varmluftsovn i 25-30 min. Åben ikke lågen før kagerne er helt færdige – ellers klasker de sammen.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med en smule rørsukker. Gem den tomme stang.
- Rør majsstivelsen ud i 3 spsk. sødmælk, og tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og resten af rørsukkeret. Rør sammen til det er jævnt.
- Varm mælken med den tomme vaniljestang til lige under kogepunktet.
- Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle under omrøring. Varm cremen til den stivner under omrøring.
- Tag gryden af varmen, fjern den tomme vaniljestang og lad cremen køle 1 time i køleskabet.
- Pisk fløden til skum og bland den med cremen.
- Fyld cremen i en sprøjtepose.
- Flæk vandbakkelsesbundene i to og læg dem sammen med vaniljecreme.
- Dekorer med en klat creme og hindbærgeleen.