Kærnemælkshorn med blåbær og rabarber

Kinakålssalat med hindbær
31. oktober 2016
Katrines blåbærkage
10. marts 2017

12 stk.

Ingredienser:

  • 10 g. gær
  • 1 dl. kærnemælk
  • 1 æg
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 nip salt
  • 75 g. blødt smør
  • 200 g. hvedemel
  • 100 g. blåbær
  • 100 g. marcipan
  • 125 g. flormelis
  • 500 g. rabarber
  • 1 dl. vand

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i kærnemælken og rør ægget i.
  2. Tilsæt sukker, salt og halvdelen af melet.
  3. Ælt smørret i dejen og tilsæt resten af melet.
  4. Ælt dejen glat og sæt den i køleskabet 1 time.
  5. Snit rabarberne i grove stykker og varm dem med flormelissen og vandet.
  6. Hæld massen i si og lad væsken løbe fra (kan bruges som rabarbersuppe, ved at fortynde den med 3 dl. vand)
  7. Rør rabarbermassen, blåbær og marcipan sammen.
  8. Del dejen i 2.
  9. Rør den ene del ud i en cirkel og del cirklen i 6 trekanter.
  10. Fordel en tsk. af marcipanmassen i den brede del af trekanten.
  11. Rul trekanterne til horn – tryk enderne sammen så fyldet ikke flyder ud.
  12. Put hornene på en bageplade, pensl med mælk og pynt med hakkede hasselnødder.
  13. Bag hornene i 15 min. ved 200 grader.