12 stk.
Ingredienser:
- 10 g. gær
- 1 dl. kærnemælk
- 1 æg
- 1 spsk. rørsukker
- 1 nip salt
- 75 g. blødt smør
- 200 g. hvedemel
- 100 g. blåbær
- 100 g. marcipan
- 125 g. flormelis
- 500 g. rabarber
- 1 dl. vand
Fremgangsmåde:
- Rør gæren ud i kærnemælken og rør ægget i.
- Tilsæt sukker, salt og halvdelen af melet.
- Ælt smørret i dejen og tilsæt resten af melet.
- Ælt dejen glat og sæt den i køleskabet 1 time.
- Snit rabarberne i grove stykker og varm dem med flormelissen og vandet.
- Hæld massen i si og lad væsken løbe fra (kan bruges som rabarbersuppe, ved at fortynde den med 3 dl. vand)
- Rør rabarbermassen, blåbær og marcipan sammen.
- Del dejen i 2.
- Rør den ene del ud i en cirkel og del cirklen i 6 trekanter.
- Fordel en tsk. af marcipanmassen i den brede del af trekanten.
- Rul trekanterne til horn – tryk enderne sammen så fyldet ikke flyder ud.
- Put hornene på en bageplade, pensl med mælk og pynt med hakkede hasselnødder.
- Bag hornene i 15 min. ved 200 grader.