Ingredienser:
Konfektbund:
- 200 g. smør
- 200 g. lyst rørsukker
- 200 g. mørk chokolade 70%
- 6 æg
- 50 g. hasselnødder – hakket mellemgroft
Blåbærmousse:
- 2 blade husblas
- 200 g. blåbær
- 1 vaniljestang
- 2 spsk. lyst rørsukker
- 1/2 citron – skal og saft
- 2 dl. piskefløde
Vaniljemousse:
- 6 blade husblas
- 1 vaniljestang
- 60 g. lyst rørsukker
- 4 dl. piskefløde
- 3,5 dl. A38 1,5%
Fremgangsmåde:
Konfektbund:
- Smør, sukker og chokolade smeltes i en gryde til sukkeret er helt opløst.
- Hæld chokolademassen i en skål og pisk ét æg i ad gangen.
- Vend hasselnødderne i dejen og hæld dejen i bagepapirsbeklædt springform.
- Bag konfektbunden på 180 grader i 30-45 min.
- Lad bunden kæle helt af inden bagepapiret fjernes.
Blåbærmousse:
- Udblød husblas i rigeligt vand i 20 min.
- Kog kornene fra vaniljestangen, blåbær, sukker, fintrevet citronskal og citronsaft i en gryde til sukkeret er opløst.
- Tag blandingen af varmen og si, således at kun saften er tilbage.
- Rør husblassen ud i den varme blåbærsaft og lad det svale til det bliver lunt.
- Pisk fløden til let skum.
- Pisk 1/4 af flødeskummet og blåbærlagen godt sammen.
- Vend blåbærfløden i den resterende flødeskum til en ensartet mousse.
- Kom blåbærmoussen i en sprøjtepose og form moussebomber 3 og 5 cm halvkuglesilikoneforme.
- Stil dem på frost i 3 timer.
Vaniljemousse:
- Udblød husblas i rigeligt vand i 20 min.
- Kornene fra vaniljestangen, sukker og 1 dl. fløde varmes ved lav varme – må ikke koge.
- Pisk resten af fløden til flødeskum.
- Tag den varme flødeblanding af varmen og rør husblassen i.
- Rør den lune blanding sammen med 1 dl. A38, og rør resten af A38 i.
- Vend flødeskummet i. Hvis moussen er meget flydende, sættes den på køl til den tykner let.
- Hæld vaniljemoussen i en sprøjtepose.
Samling af kagen:
- Placer bunden på det ønskede kagefad og læg et stykke bageplast – 8-10 cm – rundt langs kanten indeni en kagering.
- Placer de store (5 cm.), frosne blåbærbomber på bunden.
- Hæld vaniljemoussen ovenpå og glat overfladen.
- Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller til den har sat sig.
- Fjern kagering og bageplast og dekorer med små (3 cm.), frosne blåbærbomber, friske blåbær og sølvstøv.