Katrines blåbærkage

Kærnemælkshorn med blåbær og rabarber
18. maj 2016
Karins stikkelsbærgelé med hyldeblomst
28. juli 2019

Ingredienser:

Konfektbund:

  • 200 g. smør
  • 200 g. lyst rørsukker
  • 200 g. mørk chokolade 70%
  • 6 æg
  • 50 g. hasselnødder – hakket mellemgroft

Blåbærmousse:

  • 2 blade husblas
  • 200 g. blåbær
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk. lyst rørsukker
  • 1/2 citron – skal og saft
  • 2 dl. piskefløde

Vaniljemousse:

  • 6 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 60 g. lyst rørsukker
  • 4 dl. piskefløde
  • 3,5 dl. A38 1,5%

Fremgangsmåde:

Konfektbund:

  1. Smør, sukker og chokolade smeltes i en gryde til sukkeret er helt opløst.
  2. Hæld chokolademassen i en skål og pisk ét æg i ad gangen.
  3. Vend hasselnødderne i dejen og hæld dejen i bagepapirsbeklædt springform.
  4. Bag konfektbunden på 180 grader i 30-45 min.
  5. Lad bunden kæle helt af inden bagepapiret fjernes.

Blåbærmousse:

  1. Udblød husblas i rigeligt vand i 20 min.
  2. Kog kornene fra vaniljestangen, blåbær, sukker, fintrevet citronskal og citronsaft i en gryde til sukkeret er opløst.
  3. Tag blandingen af varmen og si, således at kun saften er tilbage.
  4. Rør husblassen ud i den varme blåbærsaft og lad det svale til det bliver lunt.
  5. Pisk fløden til let skum.
  6. Pisk 1/4 af flødeskummet og blåbærlagen godt sammen.
  7. Vend blåbærfløden i den resterende flødeskum til en ensartet mousse.
  8. Kom blåbærmoussen i en sprøjtepose og form moussebomber 3 og 5 cm halvkuglesilikoneforme.
  9. Stil dem på frost i 3 timer.

Vaniljemousse:

  1. Udblød husblas i rigeligt vand i 20 min.
  2. Kornene fra vaniljestangen, sukker og 1 dl. fløde varmes ved lav varme – må ikke koge.
  3. Pisk resten af fløden til flødeskum.
  4. Tag den varme flødeblanding af varmen og rør husblassen i.
  5. Rør den lune blanding sammen med 1 dl. A38, og rør resten af A38 i.
  6. Vend flødeskummet i. Hvis moussen er meget flydende, sættes den på køl til den tykner let.
  7. Hæld vaniljemoussen i en sprøjtepose.

Samling af kagen:

  1. Placer bunden på det ønskede kagefad og læg et stykke bageplast – 8-10 cm – rundt langs kanten indeni en kagering.
  2. Placer de store (5 cm.), frosne blåbærbomber på bunden.
  3. Hæld vaniljemoussen ovenpå og glat overfladen.
  4. Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller til den har sat sig.
  5. Fjern kagering og bageplast og dekorer med små (3 cm.), frosne blåbærbomber, friske blåbær og sølvstøv.