Klassisk blåbærtærte

Konfektkage med blåbær
8. juli 2014
Kinakålssalat med hindbær
31. oktober 2016

Ingredienser:

  • 150 g. smør
  • 45 g. sukker
  • 1 æg
  • 1/2 dl. fløde
  • 150 g. hvedemel
  • 600 g. blåbær
  • Sukker
  • 1 spsk. kartoffelmel

Fremgangsmåde:

  1. Smør og sukker piskes lyst og hvidt.
  2. Æg og fløde piskes i.
  3. Melet æltes i – mere mel kan tilsættes efter behov.
  4. Dejen stilles i køleskabet i 1 time.
  5. Dejen deles i 2 lige store dele. Den ene rulles tyndt og lægges i en smurt tærteform. Kanterne skæres til.
  6. Blåbærrene fordeles i formen og sukker og kartoffelmel drysses over bærrene efter behov.
  7. Hvis man vil have flettet kant, bruges den anden del af dejen til at rulles i tynde strimler som efterfølgende flettes.
  8. Tærten bages i 30 min. i en 200 grader varm ovn.