Lakrids is med grillede ananas og blåbær

Lakridsis med råsyltede solbær
29. august 2016
Kræmmerhus med solbær
12. september 2016

6 portioner

Ingredienser
2 dl vand
1,5 dl lys muskovado sukker
3 stk lakridsrødder
5 stk æggeblommer
75 g sukker
½ liter piskefløde
1 pose tyrisk peber bolcher
Ananas
Mynte
125 g blåbær

Fremgangsmåde
1. Vand og sukker bringes til kogepunktet sammen med lakridsstængerne
2. Det koges til væsken får en sirupslignende konsistens
3. Sæt væsken til side og lad den trække minimum en time med lakridsstængerne i.
4. Tag lakridsstængerne op og kom den kolde sirup i æggeblommerne sammen med almindeligt sukker og pisk til det bliver lyst og luftigt
5. Pisk fløden og vend den i sammen med de knuste tyrkiske peber bolcher og fyld isen i en form og frys den 3-4 timer.
6. Grill ananasstykkerne (mindre skiver) 2 minutter på hver side.
7. Afkøl ananasstykkerne.
8. Tag isen ud af fryseren ½ time før servering
9. Anret kugler af lakridsis sammen med grillede ananasstykker, blåbær og mynte.