Ingredienser:
- 75 g. blødt smør
- 1 dl sukker
- 1 æg
- 1 1/2 dl mel
- 4 dl. fløde
- Solbærsyltetøj eller 200 g. solbær og 1 dl. sukker
Fremgangsmåde:
- Hvis man ikke har færdig solbærmarmelade, bringes solbær i kog med 1 dl. sukker ved kraftig varme, indtil bærrene brister og sukkeret er opløst. Lad det køle af.
- 1 dl. sukker røres sammen med smør.
- Ægget piskes i.
- Melet vendes i.
- 1 1/2 spsk. dej fordeles i en oval cirkel på bagepladen. Bag 4 ad gangen.
- Bag kagerne i 4-5 min. på 200 grader.
- Lad kagerne køle af 1 min. og form dem til kræmmerhuse. Lad dem køle af i et snapseglas.
- Pisk fløden stiv.
- De afkølede kræmmerhuse serveres med fløde og solbær.