Mascarponekage med blåbær

Mosters fødselsdagslagkage
2. august 2017
Mandeltærte med stikkelsbær
4. september 2016

Ingredienser:

Marcipanbund:

  • 200 g. marcipan
  • 100 g. lyst rørsukker
  • 125 g. blødt smør
  • 4 æg
  • 100 g. hvedemel
  • 1 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • Skal af 1/2 citron
  • 50 g. usaltede pistacienødder

Mascarponecreme:

  • 4 blade husblas
  • 250 g. mascarpone
  • 100 g. creme fraiche
  • 100 g. flormelis
  • Skal og saft af 1/2 citron
  • 3 dl. fløde
  • 250 g. blåbær

Fremgangsmåde:

Marcipanbund:

  1. Ælt marcipan og sukker ensartet. Ælt smørret i til massen er ensartet.
  2. Rør æggene i ét af gangen.
  3. Bland mel, kanel, bagepulver, citronskal og grofthakkede pistacienødder. Rør det i marcipanmassen.
  4. Beklæd en springform med bagepapir og fordel dejen jævnt.
  5. Bag bunden ved 170 grader i 35-40 min.
  6. Lad bunden køle i formen.
  7. Flæk bunden i to.

Mascarponecreme:

  1. Udblød husblas i vand i 20 min.
  2. Rør mascarpone, creme fraiche og flormelis til en glat masse.
  3. Smelt husblassen over vandbad og bland med citronsaft og citronskal.
  4. Rør det hurtigt i mascarponemassen.
  5. Pisk fløden let og rør den sammen med mascarponecremen.
  6. Rengør springformen og beklæd siderne med bageplast.
  7. Placer den nederste bund i springformen og fordel bærrene på bunden.
  8. Fordel cremen over bærrene og læg det øverste låg ovenpå.
  9. Lad kagen køle 3 timer.
  10. Pynt evt. med friske bær.