Mosters fødselsdagslagkage

Mørksej med ribs
8. juli 2017
Mascarponekage med blåbær
26. marts 2017

Ingredienser:

  • 3 æg
  • 120 g. sukker
  • 100 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl. fløde
  • 1 1/2 dl. græsk yoghurt
  • 25 g. flormelis
  • korn fra 1 vaniljestang
  • 500 g. friske jordbær
  • 3 kiwi
  • 2 bananer
  • 100 g. makroner
  • 150 g. flormelis
  • 2 spsk. kogende vand
  • 200 g. blåbær

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg og sukker hvidt.
  2. Vend forsigtigt mel og bagepulver i.
  3. Fordel i en springform og bag 15-20 min. ved 200 grader.
  4. Afkøl bunden og flæk den i to.
  5. Pisk fløden stiv og vend græsk yoghurt, flormelis og vaniljekorn i.
  6. Skær jordbærrene i kvarte, og bananer og kiwi i skiver.
  7. Vend forsigtigt bær og knuste makroner i flødemassen.
  8. Fordel frugtmassen på den nederste bund og læg låget på.
  9. Lad kagen trække et par timer.
  10. Rør 150 g. flormelis og kogende vand til en glasur og pynt kagen med glasur og friske blåbær.