Små franske blåbærmakroner

Småkager
19. december 2017
Rugbrødslagkage med blåbær
16. september 2016

Ingredienser:

  • 150 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 3 æggehvider
  • 50 g sukker
  • 1 dl fløde
  • 170 g hvid chokolade
  • 100 g. blåbær
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 spsk. sukker

Fremgangsmåde:

  1. Pisk to af æggehviderne stive. Pisk sukkeret i lidt af gangen.
  2. Kom æggehvide, marcipan og flormelis i en skål og mix det med en håndmixer, til det er helt cremet.
  3. Vend halvdelen af de piskede æggehvider i marcipancremen, tilsæt resten og vend det sammen.
  4. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt det ud som små runde kager, på en bageplade med bagepapir. Ca 36-40 stykker i alt.
  5. Lad makronerne tørre 30 minutter inden bagning. Bag dem ca. 15 minutter ved 160 grader. Afkøl et par minutter på bagepapir inden de pilles af.
  6. Kog blåbærrene med citronsaft og 2 spsk. sukker og mos dem med en gaffel.
  7. Bring fløden i kog, tilsæt finthakket chokolade, tag gryden af varmen og rør til chokoladen er helt smeltet. Tilsæt mosede blåbær, rør godt og sæt det i køleskabet til cremen er stiv.
  8. Sprøjt cremen ud på halvdelen af makronerne og læg dem sammen.