Rugbrødslagkage med blåbær

Små franske blåbærmakroner
3. januar 2012
Røget laks med stikkelsbær
7. august 2017

Ingredienser:

  • 150 g. mørkt rugbrød
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g. hasselnødder
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 3 æg
  • 170 g. sukker
  • 250 g. mascarpone
  • 1 vaniljestang
  • Fintrevet skal fra 1 citron
  • 2 1/2 dl. fløde
  • 4 spsk. flormelis
  • 300 g. blåbær
  • 6 spsk. sukker

Fremgangsmåde:

Bunde:

  1. Blend rugbrøddet og bland det sammen med bagepulveret.
  2. Blend nødderne og bland dem i rugbrøddet med kartoffelmel.
  3. Pisk æggene med 170 g. sukker.
  4. Vend rugbrøddet forsigtigt i æggemassen.
  5. Kom dejen i en smurt springform og bag den i 20-25 min. på 200 grader.
  6. Del den afkølede kage i to bunde.

Fyld:

  1. Rør mascarpone, citronskal og vaniljekorn sammen. Gem vaniljestangen.
  2. Pisk fløden og vend den i.
  3. Vend flormelis i.

Syltede blåbær:

  1. Kog bærrene op i en gryde med 6 spsk. sukker og vaniljestangen.
  2. Køl blandingen af.
  3. Hæl den afkølede saft fra bærrene i mascarponecremen og vend godt i cremen.
  4. Læg den ene bund på kagefadet og fordel de syltede blåbær over bunden.
  5. Fordel halvdelen af cremen over bærrene.
  6. Læg den anden bund ovenpå cremen og fordel den resterende creme på den anden bund.
  7. Pynt med chokoladeflager.
  8. Saml kagen lige før servering.