Stikkelsbærtærte

Strawberry-daiquiri
7. august 2017
Stikkelsbærsnaps
18. december 2016

Ingredienser:

  • 75 g. smør
  • 3 spsk. sukker
  • 2 æg
  • 175 g. mel
  • 500 g. stikkelsbær
  • 2 1/2 dl fløde
  • 100 g. sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk. mel

Fremgangsmåde:

  1. Smør, sukker, æg og mel æltes sammen til en dej.
  2. Lad dejen stå på køl i 1/2 time.
  3. Rul dejen tynd og læg den i en smurt tærteform. Skær kanten lige.
  4. Prik tærtebunden med en gaffel og bag den 15 min. på 200 grader.
  5. Fordel stikkelsbærrene på bunden.
  6. Bland fløde, sukker, vaniljesukker og mel og hæld blandingen over stikkelsbærrene.
  7. Bag tærten 35 min. ved 200 grader.