Upside-down stikkelsbærtærte

Vandbakkelser med gule hindbær
8. august 2017
Torsk med stikkelsbærkompot
13. august 2016

Ingredienser:

  • 500 g. stikkelsbær
  • 1 dl. vand
  • 180 g. sukker
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 125 g. smør
  • 125 g. sukker
  • 1 æg
  • 100 g. mandelflager
  • 125 g. mel

Fremgangsmåde:

  1. Kog en lage af 180 g. sukker, vand og stødt ingefær.
  2. Tilsæt bærrene og lad det koge 5-6 min.
  3. Tag bærrene fra og læg dem i bunden af tærtefadet.
  4. Kog lagen til den får en sirupsagtig konsistens.
  5. Hæld lagen over bærrene.
  6. Rør smør og 125 g. sukker sammen.
  7. Rør æg, mandelflager og mel i.
  8. Fordel dejen over stikkelsbærrene.
  9. Bag tærten i 20-25 min. ved 200 grader.
  10. Server evt. med flødeskum eller creme fraiche.