Dej:
Ingredienser:
- 800 g. hvedemel
- 2 æg
- 100 g. blødt smør
- 50 g. sukker
- 1/2 pakke gær
- 2 tsk. stødt kardemomme
- 4 dl. mælk
- 1 knivsspids salt
Fremgangsmåde:
- Mælken lunes og gæren røres ud deri.
- Æg, salt, sukker, kardemomme og halvdelen af melet tilsættes.
- Tilsæt smørret og resten af melet.
- Ælt dejen til den bliver glat.
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – ca. 1 1/2 time
Fyld:
Ingredienser:
- 150 g. solbær
- 1 spsk. vand
- 150 g. marcipan
- 100 g. smør
- 75 g. sukker
Fremgangsmåde:
- Solbær og vand koges op og simrer til det er blevet en tyk masse.
- Tag massen af varmen og tilsæt sukker.
- Riv marcipanen og ælt det med smørret.
- Bland solbærmassen og marcipanmassen.
- Rul dejen ud i en retangel.
- Fordel fyldet på hele overfladen.
- Bøj den fjerneste tredjedel ind mod midten.
- Bøj den nærmeste tredjedel ind over de sammenfoldede lag.
- Skær dejen i 2 cm brede strimler.
- Bind strimlerne som knuder og læg dem på en bageplade.
- Lad knuderne hæve et kvarter.
- Pensl knuderne med æg og drys med perlesukker.
- Bag knuderne på 225 grader i 10-12 min.