Blåbær-limetærte

Blåbær-ribssaft
3. august 2016
Blåbær-hyldeblomst konfektkage
17. maj 2016

Ingredienser:

  • 125 g. smør
  • 60 g. havregryn
  • 130 g. mel
  • 50 g. sukker
  • 2 spsk. vand
  • 80 g. hvid chokolade
  • 3 blade husblas
  • 250 g. mascarpone
  • 1 dl. græsk yoghurt
  • 2 dl. fløde
  • 3 lime
  • 2 blade husblas
  • 1/2 dl. vand
  • 1/2 dl. hyldesaft

Fremgangsmåde:

  1. Rør smør, havregryn, mel, sukker, og 2 spsk. vand sammen.
  2. Tryk dejen ud i bunden af en tærteform – men ikke op af siderne.
  3. Tryk huller i bunden med en gaffel og bag i ca. 20 min. på 180 grader.
  4. Smelt chokoladen over vandbad og fordel over tærtebunden.
  5. Stil kagen på køl.
  6. Udblød 3 blade husblas i koldt vand i 20 min.
  7. Rør mascarpone og græsk yoghurt sammen.
  8. Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
  9. Smelt husblassen over vandbad og tilsæt revet limeskal fra 2 limefrugter og saft fra 3 limefrugter.
  10. Vend limeblandingen i cremen og fordel cremen på tærtebunden.
  11. Stil kagen på køl mindst 1 time.
  12. Udblød 2 blade husblas i koldt vand i 20 min.
  13. Varm hyldesaft og 1/2 dl. vand til det nærmer sig kogepunktet.
  14. Rør husblassen ud i saften og lad det køle af til stuetemperatur.
  15. Fordel saften over kagen og stil på køl til saften bliver til gelé.