Ingredienser:
- 125 g. smør
- 60 g. havregryn
- 130 g. mel
- 50 g. sukker
- 2 spsk. vand
- 80 g. hvid chokolade
- 3 blade husblas
- 250 g. mascarpone
- 1 dl. græsk yoghurt
- 2 dl. fløde
- 3 lime
- 2 blade husblas
- 1/2 dl. vand
- 1/2 dl. hyldesaft
Fremgangsmåde:
- Rør smør, havregryn, mel, sukker, og 2 spsk. vand sammen.
- Tryk dejen ud i bunden af en tærteform – men ikke op af siderne.
- Tryk huller i bunden med en gaffel og bag i ca. 20 min. på 180 grader.
- Smelt chokoladen over vandbad og fordel over tærtebunden.
- Stil kagen på køl.
- Udblød 3 blade husblas i koldt vand i 20 min.
- Rør mascarpone og græsk yoghurt sammen.
- Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
- Smelt husblassen over vandbad og tilsæt revet limeskal fra 2 limefrugter og saft fra 3 limefrugter.
- Vend limeblandingen i cremen og fordel cremen på tærtebunden.
- Stil kagen på køl mindst 1 time.
- Udblød 2 blade husblas i koldt vand i 20 min.
- Varm hyldesaft og 1/2 dl. vand til det nærmer sig kogepunktet.
- Rør husblassen ud i saften og lad det køle af til stuetemperatur.
- Fordel saften over kagen og stil på køl til saften bliver til gelé.