Blåbærboller

Blåbærbomber
19. februar 2018
Blåbær-ribssaft
3. august 2016

Ingredienser:

  • 75 g. gær
  • 5 dl. mælk
  • 1/2 dl. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 æg
  • 200 g. smør
  • 12 dl. mel
  • 7 1/2 dl. blåbær
  • 1 dl. sukker
  • 1 spsk. kartoffelmel

Fremgangsmåde:

  1. Gæren røres ud i lun mælk.
  2. Sukker, salt og æg tilsættes.
  3. Smørret tilsættes i små stykker og røres ud i mælken.
  4. Melet tilsættes lidt efter lidt og æltes sammen.
  5. Dejen hæver 1 time.
  6. Blåbærrene blandes med sukker og kartoffelmel.
  7. Dejen deles i to pølser, og hver pølse deles i 16 dele.
  8. Hver bolle trykkes flad og blåbærrene fordeles på bollerne.
  9. Dejen trykkes sammen om blåbærrene og bollerne lægges på en bageplade med samlingen nedad.
  10. Bollerne bages i 15 min. på 225 grader.
  11. Bolllerne pensles med smeltet smør når de kommer ud af ovnen, og drysses med sukker.