Ingredienser:
- 75 g. gær
- 5 dl. mælk
- 1/2 dl. sukker
- 1/2 tsk. salt
- 2 æg
- 200 g. smør
- 12 dl. mel
- 7 1/2 dl. blåbær
- 1 dl. sukker
- 1 spsk. kartoffelmel
Fremgangsmåde:
- Gæren røres ud i lun mælk.
- Sukker, salt og æg tilsættes.
- Smørret tilsættes i små stykker og røres ud i mælken.
- Melet tilsættes lidt efter lidt og æltes sammen.
- Dejen hæver 1 time.
- Blåbærrene blandes med sukker og kartoffelmel.
- Dejen deles i to pølser, og hver pølse deles i 16 dele.
- Hver bolle trykkes flad og blåbærrene fordeles på bollerne.
- Dejen trykkes sammen om blåbærrene og bollerne lægges på en bageplade med samlingen nedad.
- Bollerne bages i 15 min. på 225 grader.
- Bolllerne pensles med smeltet smør når de kommer ud af ovnen, og drysses med sukker.