Blåbærbomber

Blåbærcheesecake
4. juni 2016
Blåbærboller
11. august 2016

8 stk.

Ingredienser:

  • 100 g. marcipan
  • 100 g. rørsukker
  • 100 g. blødt smør
  • 1 æg
  • 80 g. mørk chokolade
  • 2 spsk. hvedemel
  • Fintrevet skal fra 2 limefrugter
  • 2 blade husblas
  • 150 g. lys chokolade
  • 4 dl. fløde
  • 600 g. friske blåbær

Fremgangsmåde:

  1. Ælt marcipan og sukker sammen og ælt herefter smørret sammen med massen.
  2. Ælt ægget i.
  3. Smelt den mørke chokolade ved lav varme og rør det i dejen med mel og limeskallen.
  4. Fordel dejen i 8 smurte muffinsforme.
  5. Bag bundene i ca. 25 min. ved 170 grader.
  6. Lad bundene køle let af i formen inden de vendes ud af formen og afkøles helt.
  7. Udblød husblassen i koldt vand i 2o min.
  8. Hak den lyse chokolade fint og kom chokoladen i en dyb skål.
  9. Varm fløden til lige under kogepunktet og hæld halvdelen over den hakkede chokolade.
  10. Rør chokoladen ensartet og tilsæt resten af fløden.
  11. Vrid husblassen og rør den i chokoladen.
  12. Sæt moussen på køl i mindst 3 timer.
  13. Pisk moussen igennem med en elpisker og hæld den i en sprøjtepose.
  14. Afsæt faste toppe på mazarinbundene.
  15. Placer blåbærrene i chokolademoussen – tryk dem forsigtigt fast.
  16. Opbevar kagerne på køl inden servering.