8 stk.
Ingredienser:
- 100 g. marcipan
- 100 g. rørsukker
- 100 g. blødt smør
- 1 æg
- 80 g. mørk chokolade
- 2 spsk. hvedemel
- Fintrevet skal fra 2 limefrugter
- 2 blade husblas
- 150 g. lys chokolade
- 4 dl. fløde
- 600 g. friske blåbær
Fremgangsmåde:
- Ælt marcipan og sukker sammen og ælt herefter smørret sammen med massen.
- Ælt ægget i.
- Smelt den mørke chokolade ved lav varme og rør det i dejen med mel og limeskallen.
- Fordel dejen i 8 smurte muffinsforme.
- Bag bundene i ca. 25 min. ved 170 grader.
- Lad bundene køle let af i formen inden de vendes ud af formen og afkøles helt.
- Udblød husblassen i koldt vand i 2o min.
- Hak den lyse chokolade fint og kom chokoladen i en dyb skål.
- Varm fløden til lige under kogepunktet og hæld halvdelen over den hakkede chokolade.
- Rør chokoladen ensartet og tilsæt resten af fløden.
- Vrid husblassen og rør den i chokoladen.
- Sæt moussen på køl i mindst 3 timer.
- Pisk moussen igennem med en elpisker og hæld den i en sprøjtepose.
- Afsæt faste toppe på mazarinbundene.
- Placer blåbærrene i chokolademoussen – tryk dem forsigtigt fast.
- Opbevar kagerne på køl inden servering.