Blåbærcheesecake

Blåbærchutney
1. september 2016
Blåbærbomber
19. februar 2018

Ingredienser:

  • 100 g. smør
  • 16 digestivekiks
  • 60 g. brun farin

 

  • 2 blade husblas
  • 300 g. neutral flødeost
  • 175 g. creme fraiche
  • korn fra 1 vaniljestang
  • 100 g. blåbærmarmelade (eller 150 g. blåbær kogt opmed 1 dl. sukker og 2 spsk. citronsaft – herefter blendet)
  • 1 spsk citronsaft
  • 150 g. hvid chokolade

Fremgangsmåde:

  1. Blend kiks og brunfarin.
  2. Smelt smørret og bland det i kikseblandingen.
  3. Tryk kikseblandingen fast i en bagepapirsbeklædt springform med bunden af et glas.
  4. Bag kiksebunden ved 175 grader i 15 min. og lad den køle helt af.

 

  1. Læg husblassen i koldt vand i en halv time.
  2. Pisk flødeost, cremefraiche og vaniljekorn luftigt.
  3. Pisk blåbærmarmelade og citronsaft i.
  4. Smelt chokoladen over vandbad og pisk den i.
  5. Smelt husblassen over vandbad og pisk massen kraftigt.

 

  1. Fordel ostemassen på den kolde kagebund i springformen.
  2. Stil kagen på køl – gerne til dagen efter.
  3. Pynt med revet mørk chokolade, hakkede nødder eller friske bær.