Ingredienser:
- 100 g. smør
- 16 digestivekiks
- 60 g. brun farin
- 2 blade husblas
- 300 g. neutral flødeost
- 175 g. creme fraiche
- korn fra 1 vaniljestang
- 100 g. blåbærmarmelade (eller 150 g. blåbær kogt opmed 1 dl. sukker og 2 spsk. citronsaft – herefter blendet)
- 1 spsk citronsaft
- 150 g. hvid chokolade
Fremgangsmåde:
- Blend kiks og brunfarin.
- Smelt smørret og bland det i kikseblandingen.
- Tryk kikseblandingen fast i en bagepapirsbeklædt springform med bunden af et glas.
- Bag kiksebunden ved 175 grader i 15 min. og lad den køle helt af.
- Læg husblassen i koldt vand i en halv time.
- Pisk flødeost, cremefraiche og vaniljekorn luftigt.
- Pisk blåbærmarmelade og citronsaft i.
- Smelt chokoladen over vandbad og pisk den i.
- Smelt husblassen over vandbad og pisk massen kraftigt.
- Fordel ostemassen på den kolde kagebund i springformen.
- Stil kagen på køl – gerne til dagen efter.
- Pynt med revet mørk chokolade, hakkede nødder eller friske bær.