24 stk.
Ingredienser:
- 100 g. smør
- 250 g. sukker
- 2 æg
- 350 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1/4 tsk. salt
- 250 g. blåbær
- 2 dl. mælk
Fremgangsmåde:
- Pisk smør og sukker lyst.
- Pisk æggene i.
- Tilsæt mel, salt og bagepulver.
- Pisk mælk i.
- Rør forsigtigt blåbærrene i.
- Fyld formene til lidt over halvdelen.
- Bag i 25 min. på 180 grader – eller indtil de er gyldenbrune.
Smørcreme:
Ingredienser:
- 200 g. smør.
- 5-600 g. flormelis.
- 1 spsk. citronsaft.
- 2 tsk. vaniljesukker.
- Rød og sort frugtfarve (hvis cremen skal være mørkerød)
Fremgangsmåde:
- Pisk ingredienserne – tilsæt flormelis løbende indtil cremen har en passende konsistens.
- Form cremen som roser (instruktionsvideoer kan findes på YouTube, hvis du har brug for inspiration)
- Studenterhoveder: Rul færdig fondant tyndt og udstik cirkler i størrelse med kagerne. Her er brugt spiselige tusser til at tegne ansigt – andet kan også bruges. Hvis kagerne er højere i midten, skæres toppen af. Smør et tyndt lag flødeskum på kagerne for at få fondanthovederne til at sidde fast og sæt til sidst studenterhuerne fast med en klat flødeskum.