Blåbærcupcakes

Blåbærkage med lime
3. april 2017
Blåbærchutney
1. september 2016

24 stk.

Ingredienser:

  • 100 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 2 æg
  • 350 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. salt
  • 250 g. blåbær
  • 2 dl. mælk

Fremgangsmåde:

  1. Pisk smør og sukker lyst.
  2. Pisk æggene i.
  3. Tilsæt mel, salt og bagepulver.
  4. Pisk mælk i.
  5. Rør forsigtigt blåbærrene i.
  6. Fyld formene til  lidt over halvdelen.
  7. Bag i 25 min. på 180 grader – eller indtil de er gyldenbrune.

Smørcreme:

Ingredienser:

  • 200 g. smør.
  • 5-600 g. flormelis.
  • 1 spsk. citronsaft.
  • 2 tsk. vaniljesukker.
  • Rød og sort frugtfarve (hvis cremen skal være mørkerød)

Fremgangsmåde:

  1. Pisk ingredienserne – tilsæt flormelis løbende indtil cremen har en passende konsistens.
  2. Form cremen som roser  (instruktionsvideoer kan findes på YouTube, hvis du har brug for inspiration)
  3. Studenterhoveder: Rul færdig fondant tyndt og udstik cirkler i størrelse med kagerne. Her er brugt spiselige tusser til at tegne ansigt – andet kan også bruges. Hvis kagerne er højere i midten, skæres toppen af. Smør et tyndt lag flødeskum på kagerne for at få fondanthovederne til at sidde fast og sæt til sidst studenterhuerne fast med en klat flødeskum.