Blåbærmuffins

Blåbærpandekager
17. maj 2016
Blåbærmarmelade
28. juli 2016

 

12 stk.

Ingredienser:

  • 5 dl. hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1/8 tsk. salt
  • 1 1/4 dl. rørsukker
  • 3 1/2 dl. frosne blåbær
  • 2 æg
  • 2 1/2 dl. kærnemælk
  • 6 spsk. olie
  • 2 store tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader og smør eller beklæd 12 silikoneforme med papirforme (en muffinform kan også bruges).
  2. Rør mel, bagepulver, vaniljesukker og salt i en skål.
  3. Rør sukker og blåbær i melblandingen.
  4. Pisk æggene let i en anden skål og pisk mælk, olie og citronsaft sammen med æggene.
  5. Lav en fordybning i melblandingen og hæld æggeblandingen deri.
  6. Rør forsigtigt sammen til det kun LIGE er blandet.
  7. Fordel dejen i formene med en ske.
  8. Bag i ca. 20 min. til de er gyldenbrune og faste.
  9. Lad dem afkøle 5 min. i formen.