Blåbærpandekager

Blåbærsalat med rejer
24. juni 2016
Blåbærmuffins
18. maj 2016

20 stk.

Ingredienser:

  • 250 g. mel
  • 2 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • 2 dl. letmælk
  • 2 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • 1/2 dl. smeltet smør

Fremgangsmåde:

  1. Bland mel, sukker, salt, bagepulver og natron i en skål.
  2. Pisk kærnemælk, letmælk, æggeblommer og smeltet smør sammen i en anden skål og rør de tørre ingredienser i – rør kraftigt til alle klumper er forsvundet.
  3. Put en smule olie på en pande og sæt klatter af dejen på panden i den størrelse du ønsker pandekagerne.
  4. Fordel ca. 5 blåbær i hver pandekage og dæk bærrene med lidt dej.
  5. Vend pandekagerne efter 2-3 min., når kanterne er blevet brune og der er små lufthuller i den opadvendte side.

Pandekagerne kan med også tilberedes på en gasgrill med plade.