20 stk.
Ingredienser:
- 250 g. mel
- 2 spsk. sukker
- 1/2 tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. natron
- 2,5 dl. kærnemælk
- 2 dl. letmælk
- 2 æggeblommer
- 2 æggehvider
- 1/2 dl. smeltet smør
Fremgangsmåde:
- Bland mel, sukker, salt, bagepulver og natron i en skål.
- Pisk kærnemælk, letmælk, æggeblommer og smeltet smør sammen i en anden skål og rør de tørre ingredienser i – rør kraftigt til alle klumper er forsvundet.
- Put en smule olie på en pande og sæt klatter af dejen på panden i den størrelse du ønsker pandekagerne.
- Fordel ca. 5 blåbær i hver pandekage og dæk bærrene med lidt dej.
- Vend pandekagerne efter 2-3 min., når kanterne er blevet brune og der er små lufthuller i den opadvendte side.
Pandekagerne kan med også tilberedes på en gasgrill med plade.