Blåbærscones

Blåbærsirup
3. august 2016
Blåbærsalat med rejer
24. juni 2016

Ingredienser:

  • 225 g. hvedemel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 20 g. sukker
  • 1/2 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 50 g. koldt smør
  • 1 1/2 skyr
  • Revet skal af 1/4-1/2 citron
  • 1 dl. frosne blåbær

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland mel, bagepulver, sukker, vaniljesukker og salt.
  3. Smuldr det kolde smør i melblandingen sammen med citronskallen og bland det til det minder om brødkrummer.
  4. Rør skyr (hurtigt) i og saml dejen med en grydeske – det kan muligvis være nødvendigt at tilsætte lidt vand for at samle dejen.
  5. Vend de frosne bær forsigtigt i.
  6. Dejen rulles ud på et skærebræt i ca. 2 cm. tykkelse.
  7. Skær dejen ud i tern på 8×8 – firkanterne deles derefter i trekanter.
  8. Bages i ca. 15 min.