4 pers.
Ingredienser:
- 2 1/2 dl. sødmælk
- 2 1/2 dl. fløde
- 1 vaniljestang
- 6 past. æggeblommer
- 150 g. flormelis
- 400 g. blåbær
- 2 dl. vand
- 150 g. sukker
- 3 spsk. citronsaft
Fremgangsmåde:
- Mælk, fløde og flækket vaniljestang varmes til kogepunktet.
- Æg og flormelis piskes til en cremet hvid masse.
- Fjern vaniljestangen fra mælken og hæld mælkeblandingen i æggemassen under omrøring.
- Varm cremen over svag varme til den tykner.
- Hæld cremen i en ismaskine, eller sæt den i fryseren og pisk den med en piskemaskine en gang i timen.
- Kog blåbærrene. Når bærrene revner og saften siver ud, masses bærrene.
- Efter 15 min., si saften fra bærrene. Lad det stå og dryppe en 1/2 time.
- Kog saften op med sukker og citronsaft.
- Lad suppen køle af.
- Når isen er stiv, lunes suppen og fordeles i dybe tallerkner med en kugle vaniljeis. Drys med blåbærstøv.