Blåbærsuppe med hjemmelavet vaniljeis

Blåbærtærte m. lime
8. januar 2018
Blåbærsorbet
28. august 2016

4 pers.

Ingredienser:

  • 2 1/2 dl. sødmælk
  • 2 1/2 dl. fløde
  • 1 vaniljestang
  • 6 past. æggeblommer
  • 150 g. flormelis
  • 400 g. blåbær
  • 2 dl. vand
  • 150 g. sukker
  • 3 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde:

  1. Mælk, fløde og flækket vaniljestang varmes til kogepunktet.
  2. Æg og flormelis piskes til en cremet hvid masse.
  3. Fjern vaniljestangen fra mælken og hæld mælkeblandingen i æggemassen under omrøring.
  4. Varm cremen over svag varme til den tykner.
  5. Hæld cremen i en ismaskine, eller sæt den i fryseren og pisk den med en piskemaskine en gang i timen.
  6. Kog blåbærrene. Når bærrene revner og saften siver ud, masses bærrene.
  7. Efter 15 min., si saften fra bærrene. Lad det stå og dryppe en 1/2 time.
  8. Kog saften op med sukker og citronsaft.
  9. Lad suppen køle af.
  10. Når isen er stiv, lunes suppen og fordeles i dybe tallerkner med en kugle vaniljeis. Drys med blåbærstøv.