Ingredienser:
Bund:
- 300 g. hvedemel
- 100 g. flormelis
- 150 g. blødt smør
- 1 æg
Fyld:
- 150 g. marcipan
- 75 g. blødt smør
- 80 g. lyst rørsukker
- 2 æg
- 1 knivspids salt
- 1 spsk. hvedemel
- 1 lime – saft og skal
Chokoladelag:
- 100 g. mørk chokolade
- 1 dl. fløde
Pynt:
- 250-300 g. friske blåbær
- Skal fra 1 lime
- Groft revet chokolade, enten mørk eller hvid
Fremgangsmåde:
- Smuldr smørret i mel og flormelis. Ælt dejen sammen med ægget til den er jævn.
- Lad dejen hvile i køleskabet i 30 min.
- Rul dejen tynd og læg den i en smurt tærteform.
- Ælt marcipan, smør og rørsukker sammen.
- Rør æggene i og tilsæt salt og mel.
- Tilsæt limesaft og -skal og hæld massen op i tærteformen.
- Bag kagen i 15-20 min. på 190 grader.
- Lad kagen køle helt af.
- Hak chokoladen fint.
- Varm fløden i en gryde – fløden må ikke koge. Hæld fløden over chokoladen og rør til massen er ensartet.
- Hæld chokolademassen over den afkølede kage, og lad kagen hvile.
- Kagen pyntes med friske blåbær, revet limeskal og groft revet chokolade.