Blåbærtærte m. lime

Brownie med hindbærmousse
26. marts 2017
Blåbærsuppe med hjemmelavet vaniljeis
7. august 2016

Ingredienser:

Bund:

  • 300 g. hvedemel
  • 100 g. flormelis
  • 150 g. blødt smør
  • 1 æg

Fyld:

  • 150 g. marcipan
  • 75 g. blødt smør
  • 80 g. lyst rørsukker
  • 2 æg
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 lime – saft og skal

Chokoladelag:

  • 100 g. mørk chokolade
  • 1 dl. fløde

Pynt:

  • 250-300 g. friske blåbær
  • Skal fra 1 lime
  • Groft revet chokolade, enten mørk eller hvid

 

Fremgangsmåde:

  1. Smuldr smørret i mel og flormelis. Ælt dejen sammen med ægget til den er jævn.
  2. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 min.
  3. Rul dejen tynd og læg den i en smurt tærteform.
  4. Ælt marcipan, smør og rørsukker sammen.
  5. Rør æggene i og tilsæt salt og mel.
  6. Tilsæt limesaft og -skal og hæld massen op i tærteformen.
  7. Bag kagen i 15-20 min. på 190 grader.
  8. Lad kagen køle helt af.
  9. Hak chokoladen fint.
  10. Varm fløden i en gryde – fløden må ikke koge. Hæld fløden over chokoladen og rør til massen er ensartet.
  11. Hæld chokolademassen over den afkølede kage, og lad kagen hvile.
  12. Kagen pyntes med friske blåbær, revet limeskal og groft revet chokolade.