Brownie med hindbærmousse

Brownie-cheesecake med stikkelsbær
25. juli 2017
Blåbærtærte m. lime
8. januar 2018

Ingredienser:

Brownie:

  • 375 g. smeltet smør
  • 9 dl. sukker
  • 3 dl. kakao
  • 6 tsk. vaniljesukker
  • 6 æg
  • 6 dl. hvedemel

Hindbærmousse:

  • 200 g. frosne hindbær
  • 3 spsk. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Citronsaft
  • 3 blade husblas
  • 2 1/2 dl. fløde

Hyldeblomstmousse:

  • 3 blade husblas
  • 1 dl. koncentreret hyldeblomstsaft
  • 2 spsk. citronsaft
  • Revet skal af 1 citron
  • 1 1/2 dl. fløde
  • 200 g. creme fraiche

Pynt:

  • Hvide Valhrona chokoladekugler
  • Odense karamelkugler
  • Guldglimmer
  • Friske blåbær
  • Lakridskugler

Fremgangsmåde:

Hyldeblomstmousse:

  1. Udblød husblas i vand i 20 min.
  2. Kog hyldeblomstsaft, citronsaft og citronskal op i en gryde.
  3. Rør husblassen ud i den varme saft og lad det køle af.
  4. Pisk fløden til skum i en skål.
  5. Pisk creme fraiche til en fast masse i en anden skål.
  6. Bland den afkølede saft med flødeskum og cremefraiche.
  7. Hæld massen i en sprøjtepose og fordel massen i tre forskellige størrelser runde silikoneforme.
  8. Stil formene i fryseren – tages op 3 timer før kagen samles.

Brownie:

  1. Pisk smeltet smør med sukker, kakao og vaniljesukker.
  2. Tilsæt æggene ét af gangen under piskning.
  3. Tilsæt mel og pisk dejen ensartet.
  4. Bag kagen i en 28 cm. springform ved 175 grader i 20-30 min.
  5. Køl kagen og sæt den i en bageplast beklædt springform.

Hindbærmousse:

  1. Udblød husblassen i vand i 20 min.
  2. Kog hindbær, citronsaft, flormelis og vaniljesukker op i en gryde.
  3. Rør husblassen ud i den varme masse og lad massen køle af.
  4. Pisk fløden til let skum.
  5. Vend den afkølede hindbærmasse med fløden og hældes over kagen.
  6. Kagen køles natten over.
  7. Herefter pyntes kagen efter smag.