Ingredienser:
Brownie:
- 375 g. smeltet smør
- 9 dl. sukker
- 3 dl. kakao
- 6 tsk. vaniljesukker
- 6 æg
- 6 dl. hvedemel
Hindbærmousse:
- 200 g. frosne hindbær
- 3 spsk. flormelis
- 2 tsk. vaniljesukker
- Citronsaft
- 3 blade husblas
- 2 1/2 dl. fløde
Hyldeblomstmousse:
- 3 blade husblas
- 1 dl. koncentreret hyldeblomstsaft
- 2 spsk. citronsaft
- Revet skal af 1 citron
- 1 1/2 dl. fløde
- 200 g. creme fraiche
Pynt:
- Hvide Valhrona chokoladekugler
- Odense karamelkugler
- Guldglimmer
- Friske blåbær
- Lakridskugler
Fremgangsmåde:
Hyldeblomstmousse:
- Udblød husblas i vand i 20 min.
- Kog hyldeblomstsaft, citronsaft og citronskal op i en gryde.
- Rør husblassen ud i den varme saft og lad det køle af.
- Pisk fløden til skum i en skål.
- Pisk creme fraiche til en fast masse i en anden skål.
- Bland den afkølede saft med flødeskum og cremefraiche.
- Hæld massen i en sprøjtepose og fordel massen i tre forskellige størrelser runde silikoneforme.
- Stil formene i fryseren – tages op 3 timer før kagen samles.
Brownie:
- Pisk smeltet smør med sukker, kakao og vaniljesukker.
- Tilsæt æggene ét af gangen under piskning.
- Tilsæt mel og pisk dejen ensartet.
- Bag kagen i en 28 cm. springform ved 175 grader i 20-30 min.
- Køl kagen og sæt den i en bageplast beklædt springform.
Hindbærmousse:
- Udblød husblassen i vand i 20 min.
- Kog hindbær, citronsaft, flormelis og vaniljesukker op i en gryde.
- Rør husblassen ud i den varme masse og lad massen køle af.
- Pisk fløden til let skum.
- Vend den afkølede hindbærmasse med fløden og hældes over kagen.
- Kagen køles natten over.
- Herefter pyntes kagen efter smag.