Røget laks med stikkelsbær

Rugbrødslagkage med blåbær
16. september 2016
Rødbedesalat med hindbær
20. februar 2017

2 pers.

Ingredienser:

  • 300 g. røget laks
  • 12 halverede røde stikkelsbær
  • 1/4 finthakket rødløg
  • 2 spsk. grofthakkede friske krydderurter – her dild og timian
  • 1/4 finthakket rød chili
  • 4 grønne asparges
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 1/2 dl. balsamicoeddike
  • 200 g. sukker

Fremgangsmåde:

  1. Balsamicoeddike og sukker koges op ved svag varme til det når en sirupsagtig konsistens.
  2. Asparges gives et opkog og hakkes groft.
  3. Stikkelsbær, løg, chili, krydderurter og asparges blandes med olivenolien.
  4. Laksen anrettes på en tallerken og grønsagsblandingen fordeles ovenpå.
  5. Afslutningsvis hældes en smule balsamicodressingen over salaten og pynter på tallerkenen.