Ingredienser:
- 200 g. havregryn
- 130 g. hvedemel
- 160 g. brun farin
- 1/2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- Revet skal af 1 citron
- 160 g. smeltet smør
- 300 g. solbær
- 1 spsk. citronsaft
- 125 g. sukker
- 1 spsk. maizena
Fremgangsmåde:
- Bland havregryn, hvedemel, brun farin, bagepulver, salt med citronskallen.
- Rør den smeltede smør i.
- Tryk halvdelen af dejen ud i et bagepapirsbeklædt ildfast fad og bag bunden i 12 min. ved 175 grader.
- Bland solbær og citronsaft, og vend det med sukker og maizena.
- Fordel bærrene over den bagte bund og smuldr resten af dejen ud over bærrene.
- Bag snitterne 30 min. på samme ovnindstilling.
- Lad snitterne afkøle i formen, løft snitterne ud ved hjælp af bagepapiret og skær snitterne i den ønskede størrelse.
- Pak snitterne ind i madpapir og opbevar dem på køl.