Solbær-hyldeblomstkage

Solbær-skærekage
20. juli 2016
Solbær-havresnitter
28. juni 2017

Lagkagebunde:

Ingredienser:

  • 4 æg
  • 160 g. sukker
  • 1 spsk. vand
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 knivspids salt
  • 75 g. hvedemel
  • 75 g. kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde:

  1. Æggene deles i blommer og hvider. Hviderne piskes stive med salt.
  2. Æggeblommerne piskes med sukker og vand.
  3. Kornene fra vaniljestangen, bagepulver, hvedemel og kartoffelmel vendes i æggeblommemassen.
  4. Æggehviderne vendes forsigtigt i.
  5. Kagen bages i 25 min. ved 175 grader.

Hyldeblomstmousse:

Ingredienser:

  • 4 husblas
  • 2 past. hele æg
  • 125 g. sukker
  • 1,5 dl. hyldeblomstsaft
  • 2,5 dl. fløde

Fremgangsmåde:

  1. Læg husblas i koldt vand i en halv time.
  2. Sukker og æg piskes meget stift.
  3. Hyldeblomstsaften varmes let og husblassen røres i.
  4. Hyldeblomstsaften røres forsigtigt i æggemassen.
  5. Massen stilles i køleskabet natten over, dækket af film.
  6. Pisk fløden stiv, pisk hyldeblomstmassen og pisk fløden i.

Solbærsylt:

Ingredienser:

  • 500 g. solbær
  • 4 spsk. sukker
  • 1 dl. vand

Fremgangsmåde:

  1. Solbær, sukker og vand bringes i kog og koges 10 min.
  2. Solbærmassen blendes og stilles på køl.

Solbærsmørcreme:

Ingredienser:

  • 200 g. smør
  • 250 g. flormelis
  • Halvdelen af solbærsylten

Fremgangsmåde:

  1. Smør og flormelis piskes – solbærsylten tilsættes efterhånden.
  2. Det kan være nødvendigt at tilsætte mere flormelis for en fastere konsistens.

Samling af kagen:

Fremgangsmåde:

  • Lagkagebunden deles i tre eller fire lag, alt efter tykkelsen.
  • Den nederste bund placeres på serveringsfadet og smøres med et tyndt lag solbærsylt. Herefter smøres hyldeblomstmousse ovenpå og den næste bund placeres ovenpå.
  • Dette gentages med de resterende bunde og opbygningen afsluttes med en bund.
  • Kagen smøres op med smørcremen og pyntes efter smag.