Ingredienser:
- 2 æg
- 100 g. sukker
- 100 g. smør
- 100 g. hakket mørk chokolade
- 50 g. mandelmel
- 1 vaniljestang
- 200 g. sukker
- 10 past. æggeblommer
- 1 l. fløde
- 100 g. stikkelsbær
- 100 g. blåbær
- 100 g. solbær
- chokoladesovs
Fremgangsmåde:
- Pisk æg og sukker lyst.
- Smelt smørret og rør det hakkede chokolade heri.
- Vend forsigtigt chokoladesmør og mandelmel i æggeblandingen.
- Hæld dejen i en springform og bag i 35-40 min. på 175 grader varmluft.
- Lad kagen køle af og befri kagen fra springformens sider.
- Pisk æggeblommer, 200 g. sukker og kornene fra vaniljestangen sammen til det er tykt og hvidt.
- Pisk fløden let stiv og vend forsigtigt fløden i æggeblandingen.
- Fordel massen i tre skåle.
- Blend de enkelte bær hver for sig, evt. med en smule vand.
- Bland hver enkelt blendede bær i hver sin ismasse.
- Byg kagen op lagvis af de forskellige is. Ønskes en meget skarp kant, sættes kagen på frys en halv time mellem påfyldning af hvert lag. De andre ismasser fryses samtidigt.
- Frys kagen mindst 5 timer.
- Pynt med chokoladesovs eller friske bær.
- Kan med fordel serveres med ekstra chokoladesovs.