‘Trefarvet’ islagkage

Annettes blåbær/rabarbersaft
7. januar 2018

Ingredienser:

  • 2 æg
  • 100 g. sukker
  • 100 g. smør
  • 100 g. hakket mørk chokolade
  • 50 g. mandelmel
  • 1 vaniljestang
  • 200 g. sukker
  • 10 past. æggeblommer
  • 1 l. fløde
  • 100 g. stikkelsbær
  • 100 g. blåbær
  • 100 g. solbær
  • chokoladesovs

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg og sukker lyst.
  2. Smelt smørret og rør det hakkede chokolade heri.
  3. Vend forsigtigt chokoladesmør og mandelmel i æggeblandingen.
  4. Hæld dejen i en springform og bag i 35-40 min. på 175 grader varmluft.
  5. Lad kagen køle af og befri kagen fra springformens sider.
  6. Pisk æggeblommer, 200 g. sukker og kornene fra vaniljestangen sammen til det er tykt og hvidt.
  7. Pisk fløden let stiv og vend forsigtigt fløden i æggeblandingen.
  8. Fordel massen i tre skåle.
  9. Blend de enkelte bær hver for sig, evt. med en smule vand.
  10. Bland hver enkelt blendede bær i hver sin ismasse.
  11. Byg kagen op lagvis af de forskellige is. Ønskes en meget skarp kant, sættes kagen på frys en halv time mellem påfyldning af hvert lag. De andre ismasser fryses samtidigt.
  12. Frys kagen mindst 5 timer.
  13. Pynt med chokoladesovs eller friske bær.
  14. Kan med fordel serveres med ekstra chokoladesovs.