Skal laves dagen før.
Ingredienser:
- 200 g. mørk chokolade
- 200 g. smør
- 250 g. flormelis
- 3 æg
- 100 g. hvedemel
- 400 g. flødeost (ikke light)
- 150 g. flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 300 g. stikkelsbær
- 100 g. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 blade husblas
- 1/2 l. piskefløde
Fremgangsmåde:
- Chokoladen smeltes over vandbad.
- Smør og 250 g. flormelis piskes lyst.
- Æg piskes i.
- Hvedemel piskes i, og chokoladen piskes afsluttende i, i en tynd stråle.
- Dejen fordeles i en smurt springform.
- Flødeosten piskes med 150 g. flormelis og 1 tsk. vaniljesukker, og fordeles ovenpå browniedejen.
- Kagen bages på 170 grader varmluft i ca. 50 min. Tjek med en strikkepind om kagen er bagt igennem.
- Husblassen lægges i koldt vand i 20 min.
- Stikkelsbærrene koges op med sukker og 1 tsk. vaniljesukker i 5 min.
- Blend bærrene og rør husblassen ud i den varme bærmasse.
- Stil bærmassen og kagen på køl natten over.
- Dagen efter: Pisk fløden stiv.
- Fordel et tyndt lag stikkelsbær over kagen og rør resten af bærrene ud i flødeskummet.
- Fordel et lag stikkelsbærflødeskum over kagen og pynt efter smag.