Skal laves over flere dage
Bund:
Ingredienser:
- 100 g. mandler
- 50 g. pecannødder
- 50 g. paranødder
- 15 friske dadler
- 2 tsk. ren kakao
- 1 æg
- 2 dråber sødemiddel
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienser blendes og hældes i en form – 22 cm i diameter.
- Bunden bages på 170 grader i 20 min. Tjek bunden løbende.
Solbærpuré:
Ingredienser:
- 500 g. solbær
- 1 dl. vand
Fremgangsmåde:
- Bærrene og vandet koges op og blendes.
Solbærmousse:
Ingredienser:
- 4 past. æggeblommer
- 3 past. æggehvider
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 spsk. flydende sødemiddel
- 2 dl. vaniljeskyr
- 200 g. flødeost
- 1 dl solbærpuré
- 6 blade husblas
Fremgangsmåde:
- Husblassen lægges i blød i en 1/2 time i koldt vand.
- Æggehviderne piskes stive.
- Husblassen røres ud i den lune solbærpuré.
- Solbærpuréen røres med flødeosten og derefter skyren.
- Æggeblommerne piskes med sødemiddel og vaniljepulver.
- Æggeblommerne vendes i.
- Æggehviderne vendes i.
- Solbærmoussen hældes over bunden – stadig i formen.
- Kagen stilles på køl.
Solbærgelé:
Ingredienser:
- 3 dl. solbærpuré
- 3 blade husblas
Fremgangsmåde:
- Husblassen røres ud i den lune solbærpuré.
- Massen hældes over den stive solbærmoussen.
- Kagen stilles på køl til servering.