Gluten- og sukkerfri solbærcheesecake

Grillet svinemørbrad med solbær og champignon
20. juli 2016
Franske blåbærkager
8. juli 2014

Skal laves over flere dage

Bund:

Ingredienser:

  • 100 g. mandler
  • 50 g. pecannødder
  • 50 g. paranødder
  • 15 friske dadler
  • 2 tsk. ren kakao
  • 1 æg
  • 2 dråber sødemiddel

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienser blendes og hældes i en form – 22 cm i diameter.
  • Bunden bages på 170 grader i 20 min. Tjek bunden løbende.

Solbærpuré:

Ingredienser:

  • 500 g. solbær
  • 1 dl. vand

Fremgangsmåde:

  1. Bærrene og vandet koges op og blendes.

Solbærmousse:

Ingredienser:

  • 4 past. æggeblommer
  • 3 past. æggehvider
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. flydende sødemiddel
  • 2 dl. vaniljeskyr
  • 200 g. flødeost
  • 1 dl solbærpuré
  • 6 blade husblas

Fremgangsmåde:

  1. Husblassen lægges i blød i en 1/2 time i koldt vand.
  2. Æggehviderne piskes stive.
  3. Husblassen røres ud i den lune solbærpuré.
  4. Solbærpuréen røres med flødeosten og derefter skyren.
  5. Æggeblommerne piskes med sødemiddel og vaniljepulver.
  6. Æggeblommerne vendes i.
  7. Æggehviderne vendes i.
  8. Solbærmoussen hældes over bunden – stadig i formen.
  9. Kagen stilles på køl.

Solbærgelé:

Ingredienser:

  • 3 dl. solbærpuré
  • 3 blade husblas

Fremgangsmåde:

  • Husblassen røres ud i den lune solbærpuré.
  • Massen hældes over den stive solbærmoussen.
  • Kagen stilles på køl til servering.