Kransekage med solbær

Kræmmerhus med solbær
12. september 2016
Konfektkage med blåbær
8. juli 2014

20 stk. (kan med fordel laves på størrelse med en 5-krone – så bliver der dobbelt så mange)

Ingredienser:

  • 250 g. marcipan
  • 100 g. rørsukker
  • 25 g. past. æggehvide
  • 100 g. solbærsyltetøj
  • Overtrækschokolade

Fremgangsmåde:

  1. Rør sukker og æggehvide sammen og lad det trække 1/2 time.
  2. Riv marcipanen groft ned i æggeblandingen og rør det godt sammen.
  3. Stil marcipanmassen på køl et par timer.
  4. Ælt massen igennem og del den i det ønskede antal.
  5. Rul stykkerne til kugler, sæt dem på en bageplade og træk forsigtigt en fordybning i midten.
  6. Bag kagerne i 10 min. eller til de er knap færdige.
  7. Tag kagerne ud af ovnen og sæt forsigtigt en smule solbærsyltetøj i hver fordybning.
  8. Bag kagerne færdige i 2-3 min.
  9. Lad kagerne køle helt af.
  10. Dyp kagerne halvt i smeltet chokolade og pynt med guldstøv (tørret solbærpulver er et flot alternativ)