20 stk. (kan med fordel laves på størrelse med en 5-krone – så bliver der dobbelt så mange)
Ingredienser:
- 250 g. marcipan
- 100 g. rørsukker
- 25 g. past. æggehvide
- 100 g. solbærsyltetøj
- Overtrækschokolade
Fremgangsmåde:
- Rør sukker og æggehvide sammen og lad det trække 1/2 time.
- Riv marcipanen groft ned i æggeblandingen og rør det godt sammen.
- Stil marcipanmassen på køl et par timer.
- Ælt massen igennem og del den i det ønskede antal.
- Rul stykkerne til kugler, sæt dem på en bageplade og træk forsigtigt en fordybning i midten.
- Bag kagerne i 10 min. eller til de er knap færdige.
- Tag kagerne ud af ovnen og sæt forsigtigt en smule solbærsyltetøj i hver fordybning.
- Bag kagerne færdige i 2-3 min.
- Lad kagerne køle helt af.
- Dyp kagerne halvt i smeltet chokolade og pynt med guldstøv (tørret solbærpulver er et flot alternativ)