4 pers.
Ingredienser:
Koldskål:
- 4 æggeblommer
- 80 g. sukker
- 4 dl. kærnemælk
- 4 dl. ymer
- 100 g. ribs
- 100 g. sukker
- 4 spsk. vand
Honningmarengs:
- 85 g. honning
- 65 g. sukker
- 2 æggehvider
- 1 spsk. sukker
Fremgangsmåde:
Koldskål:
- Ribs, 100 g. sukker og vand kommes i en gryde og koges op til bærrene brister.
- Si saften fra og stil det på køl.
- Pisk æggeblommer og 80 g. sukker lyst.
- Pisk kærnemælk og ymer i.
- Pisk ribssaften i.
Honningmarengs:
- Kog honning og sukker op til sukkeret er opløst. Tag det af varmen.
- Pisk hviderne stive.
- Tilsæt 1 spsk. sukker og pisk.
- Tilsæt den varme honning i en tynd stråle og pisk 5 min.
- Server koldskålen med en klat honningmarengs og friske ribs.