Ribskage

Ribskoldskål
24. juli 2017
Raw stikkelsbærsorbet
14. juni 2016

Skal forberedes dagen før

Ingredienser:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 100 g. æggehvider
  • 120 g. sukker
  • 100 g. mandelmel
  • 3 blade husblas
  • 100 g. hvid chokolade
  • 4 dl. piskefløde
  • 4 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 130 g. sukker
  • 200 g. ribs
  • 3 dl. fløde
  • friske ribs
  • guldstøv

Fremgangsmåde:

  1. Kog den lukkede dåse i tre timer. Dåsen skal hele tiden være dækket af vand.
  2. Pisk æggehviderne stive og rør langsomt 120 g. sukker i æggeblandingen.
  3. Pisk til massen får en sej konsistens.
  4. Vend forsigtigt mandelmelet i dejen og hæld dejen i en springform.
  5. Bag bunden i ca. 40 min. på 165 grader.
  6. Lad bunden afkøle og skær den fri af kanten.
  7. Beklæd den rengjorte springform med bageplast.
  8. Udblød 3 blade husblas i koldt vand i 20 min.
  9. Hak chokoladen groft.
  10. Varm 4 dl. fløde til lige under kogepunktet og hæld det over den hakkede chokolade.
  11. Rør cremen jævn og tilsæt husblas.
  12. Stil på køl i mindst tre timer.
  13. Smør et godt lag karamel (kondenseret mælk) på mandelbunden og gemt evt. resten til pynt.
  14. Pisk den kolde chokoladecreme med en elpisker og fordel den i et jævnt lag over karamellen.
  15. Stil kagen på køl.
  16. Udblød 4 blade husblas i koldt vand i 20 min.
  17. Skrab vaniljekornene ud og kom dem i en gryde med 130 g. sukker, vaniljestang og ribs.
  18. Lad det simre 1o min., og fjern så vaniljestangen.
  19. Sigt ribsene fra og lad det dryppe godt af. Gem ribsene.
  20. Rør husblassen ud i ribssaften.
  21. Pisk fløden let stiv og rør først 1/3 af fløden sammen med ribssaften.
  22. Vend resten af fløden i.
  23. Fordel ribsene på chokoladecremen og ribsmoussen herudover.
  24. Sæt kagen på køl mindst tre timer.
  25. Pynt kagen med friske ribs, guldstøv og evt. resterne af karamellen.