Skal forberedes dagen før
Ingredienser:
- 1 dåse kondenseret mælk
- 100 g. æggehvider
- 120 g. sukker
- 100 g. mandelmel
- 3 blade husblas
- 100 g. hvid chokolade
- 4 dl. piskefløde
- 4 blade husblas
- 1 vaniljestang
- 130 g. sukker
- 200 g. ribs
- 3 dl. fløde
- friske ribs
- guldstøv
Fremgangsmåde:
- Kog den lukkede dåse i tre timer. Dåsen skal hele tiden være dækket af vand.
- Pisk æggehviderne stive og rør langsomt 120 g. sukker i æggeblandingen.
- Pisk til massen får en sej konsistens.
- Vend forsigtigt mandelmelet i dejen og hæld dejen i en springform.
- Bag bunden i ca. 40 min. på 165 grader.
- Lad bunden afkøle og skær den fri af kanten.
- Beklæd den rengjorte springform med bageplast.
- Udblød 3 blade husblas i koldt vand i 20 min.
- Hak chokoladen groft.
- Varm 4 dl. fløde til lige under kogepunktet og hæld det over den hakkede chokolade.
- Rør cremen jævn og tilsæt husblas.
- Stil på køl i mindst tre timer.
- Smør et godt lag karamel (kondenseret mælk) på mandelbunden og gemt evt. resten til pynt.
- Pisk den kolde chokoladecreme med en elpisker og fordel den i et jævnt lag over karamellen.
- Stil kagen på køl.
- Udblød 4 blade husblas i koldt vand i 20 min.
- Skrab vaniljekornene ud og kom dem i en gryde med 130 g. sukker, vaniljestang og ribs.
- Lad det simre 1o min., og fjern så vaniljestangen.
- Sigt ribsene fra og lad det dryppe godt af. Gem ribsene.
- Rør husblassen ud i ribssaften.
- Pisk fløden let stiv og rør først 1/3 af fløden sammen med ribssaften.
- Vend resten af fløden i.
- Fordel ribsene på chokoladecremen og ribsmoussen herudover.
- Sæt kagen på køl mindst tre timer.
- Pynt kagen med friske ribs, guldstøv og evt. resterne af karamellen.