Lenes ribs-snitter

Majbritts gelé med hvide ribs
30. juli 2019
Lauras stikkelsbærsyltetøj med ingefær
27. juli 2016

Ingredienser:

  • 230 g. marcipan
  • 140 g. sukker
  • 100 g. blødt smør
  • 85 g. mandelmel
  • 35 g. majsmel
  • 2 æg
  • 3 blade husblas
  • 3 dl. fløde
  • 90 g. hvid chokolade
  • 250 g. ribs
  • 150 g. ribs på stængler
  • 1-2 spsk. past. æggehvide
  • 50 g. sukker

Fremgangsmåde:

  1. Ælt marcipan og sukker sammen.
  2. Ælt smørret i og tilsæt mandel- og majsmelet sammen.
  3. Rør æggene i massen.
  4. Fordel dejen i to brødforme.
  5. Bag bundene 15 min. på 170 grader.
  6. Afkøl bundene – gerne til næste dag.
  7. Læg husblassen i blød i koldt vand i 30 min.
  8. Varm fløden til 80 grader.
  9. Hak den hvide chokolade fint og hæld det i en større skål.
  10. Hæld halvdelen af fløden over chokoladen og rør til chokoladen er smeltet.
  11. Tilsæt resten af fløden og rør igen.
  12. Vrid husblassen og rør den i den varme chokolade, og omrør.
  13. Stil cremen på køl mindst 3 timer.
  14. Blend ribsene og si saften fra.
  15. Når kagen anrettes, røres ribssaften sammen med chokoladecremen (den kan med fordel piskes inden) og sprøjtes i fine toppe på kagebunden, som skæres ud i snitter.
  16. Læg ribsene på stængler i en dyb tallerken med æggehviden.
  17. Læg sukkeret i en anden tallerken og vend forsigtigt ribsene i sukkeret.
  18. Læg dem på et stykke køkkenrulle og lad dem tørre let, inden de bruges til at pynte snitterne.