Pavlova med blandede sommerbær

Peanutbutter-jelly
29. april 2017
Pastasalat med kylling og jordbær
23. maj 2017

Ingredienser:

  • 3 past. æggehvider (5 alm.)
  • 240 g. sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk. kakao.
  • 100 g. hasselnødder
  • 1 tsk. vineddike
  • 1 tsk. kartoffelmel
  • 4 past. æggeblommer
  • 4 spsk. sukker
  • 1 vaniljestang
  • 3 1/2 dl. fløde
  • 200 g. blåbær
  • 100 g. solbær
  • 150 g. ministikkelsbær
  • 100 g. ribs
  • 150 g. hindbær

Fremgangsmåde:

  1. Æggehviderne piskes stive.
  2. Kornene skrabes ud af vaniljestangen og røres i sukkeret.
  3. Sukkeren kommes forsigtigt i, mens æggehviderne fortsat piskes.
  4. Vineddiken tilsættes.
  5. Kakao og kartoffelmel tilsættes.
  6. De hakkede nødder røres i blandingen.
  7. Blandingen fordeles på en bageplade – gerne med en højere kant – og bages i 7 kvarter på 140 grader.
  8. Æggeblommerne piskes hvide med sukkeret og vaniljekornene.
  9. Fløden piskes stiv og røres sammen med æggeblommeblandingen.
  10. Den afkølede marengsbund overhældes med cremen lige inden servering.
  11. Bærrene fordeles på cremen.