4 pers.
Ingredienser:
- 4 udbenede makreller med skind
- 300 g. stikkelsbær i halve
- 1 spsk. finthakket rød chilipeber
- 1/2 tsk. groft salt
- Bomuldssnor
- 250 g. hytteost
- 1 spsk. finthakket rød chilipeber
- 1 tsk. fintrevet limeskal
- 1/4 tsk. groft salt
- Nye kartofler
Fremgangsmåde:
- Rens og tør makrellerne og del dem på midten.
- Rids skinnet et par gange.
- Læg halvdelen af makrellerne frem og drys dem med chilipeber og salt.
- Fordel stikkelsbærrene på samme side og saml ‘sandwichen’ med et låg af makrel.
- Skær de samlede makreller i halve og bind de enkelte stykker sammen med bomuldssnor.
- Brun makrellerne på begge sider ved høj varme et par minutter og steg dem herefter på middelvarme en 3-4 min.
- Hytteost blandes med lime, chili og salt og serveres sammen med fisken og nye kartofler.