Stikkelsbærfyldt makrel

Stikkelsbærkompot med hyldeblomst
7. juli 2017
Stikkelsbærfool
14. juni 2016

4 pers.

Ingredienser:

  • 4 udbenede makreller med skind
  • 300 g. stikkelsbær i halve
  • 1 spsk. finthakket rød chilipeber
  • 1/2 tsk. groft salt
  • Bomuldssnor
  • 250 g. hytteost
  • 1 spsk. finthakket rød chilipeber
  • 1 tsk. fintrevet limeskal
  • 1/4 tsk. groft salt
  • Nye kartofler

Fremgangsmåde:

  1. Rens og tør makrellerne og del dem på midten.
  2. Rids skinnet et par gange.
  3. Læg halvdelen af makrellerne frem og drys dem med chilipeber og salt.
  4. Fordel stikkelsbærrene på samme side og saml ‘sandwichen’ med et låg af makrel.
  5. Skær de samlede makreller i halve og bind de enkelte stykker sammen med bomuldssnor.
  6. Brun makrellerne på begge sider ved høj varme et par minutter og steg dem herefter på middelvarme en 3-4 min.
  7. Hytteost blandes med lime, chili og salt og serveres sammen med fisken og nye kartofler.