Stikkelsbærkompot med hyldeblomst

Stikkelsbærlagkage
14. juni 2016
Stikkelsbærfyldt makrel
26. august 2016

2 pers.

Ingredienser:

  • 250 g. stikkelsbær
  • 1/2 spsk. citronsaft
  • 75 g. rørsukker
  • 1 spsk. hyldeblomster
  • 2 kyllingebryster
  • Krydderi
  • 500 g. bønner
  • Flagesalt

Fremgangsmåde:

  1. Varm ovnen til 200 grader og bag kyllingen i 30 min. Kyllingen krydres efter behov, her med frisk timian og Ømosebær chili/honning grillmarinade.
  2. Efter 10 min. sænkes temperaturen i ovnen til 180 grader varmluft. De forkogte bønner vendes i olie og drysses med salt og bages i 20 min.
  3. Stikkelsbærrene blandes med citronsaft og sukker i en gryde og bringes langsomt i kog.
  4. Lad det koge igennem, og tilsæt herefter hyldeblomsterne og lad det simre yderligere 5 min.
  5. Server stikkelsbærkompotten til kyllingen og bønnerne, som evt. kan drysses med mere flagesalt.
  6. Stikkelsbærkompotten kan også sagtens bruges til is eller blandes med flødeskum til en lækker dessert.