2 pers.
Ingredienser:
- 250 g. stikkelsbær
- 1/2 spsk. citronsaft
- 75 g. rørsukker
- 1 spsk. hyldeblomster
- 2 kyllingebryster
- Krydderi
- 500 g. bønner
- Flagesalt
Fremgangsmåde:
- Varm ovnen til 200 grader og bag kyllingen i 30 min. Kyllingen krydres efter behov, her med frisk timian og Ømosebær chili/honning grillmarinade.
- Efter 10 min. sænkes temperaturen i ovnen til 180 grader varmluft. De forkogte bønner vendes i olie og drysses med salt og bages i 20 min.
- Stikkelsbærrene blandes med citronsaft og sukker i en gryde og bringes langsomt i kog.
- Lad det koge igennem, og tilsæt herefter hyldeblomsterne og lad det simre yderligere 5 min.
- Server stikkelsbærkompotten til kyllingen og bønnerne, som evt. kan drysses med mere flagesalt.
- Stikkelsbærkompotten kan også sagtens bruges til is eller blandes med flødeskum til en lækker dessert.