Skal forberedes dagen før.
Lagkagebunde
Ingredienser:
- 4 æg
- 160 g. sukker
- 1 spsk. vand
- 1/2 vaniljestang
- 1 knivspids salt
- 75 g. hvedemel
- 75 g. kartoffelmel
- 1 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde:
- Æggene deles i blommer og hvider. Hviderne piskes stive med salt.
- Æggeblommerne piskes med sukker og vand.
- Kornene fra vaniljestangen, bagepulver, hvedemel og kartoffelmel vendes i æggeblommemassen.
- Æggehviderne vendes forsigtigt i.
- Kagen bages i 25 min. ved 175 grader.
Stikkelsbærmousse
Ingredienser:
- 500 g. stikkelsbær
- 2 spsk. sukker
- 1 dl. vand
- 5 blade husblas
- 4 dl. fløde
- Flormelis
Fremgangsmåde:
- Læg husblassen i koldt vand.
- Kog stikkelsbær, sukker og vand indtil bærrene revner og bliver bløde.
- Blend stikkelsbærrene og kog den blendede masse op igen.
- Rør husblassen ud i den varme stikkelsbærmasse.
- Stil massen på køl natten over.
- Pisk fløden stiv og rør den sammen med stikkelsbærmassen. Tag 2 spsk. stikkelsbærmasse fra, inden det blandes med fløden.
Stikkelsbærlagkage:
Fremgangsmåde:
- Del kagen i tre lagkagebunde.
- Lad den nederste blive i springformen og smør et lag stikkelsbærmousse over.
- Læg den næste bund og smør resten af moussen på, og slut af med det sidste låg.
- Stil kagen på køl et par timer.
Stikkelsbærsmørcreme:
Ingredienser:
- 200 g. smør
- 250 g. flormelis
- 100 g. hvid chokolade
- 2 spsk. stikkelsbærmasse
Fremgangsmåde:
- Pisk smør og flormelis sammen.
- Smelt chokoladen over vandbad og pisk det sammen med smørret og flormelissen.
- Pisk stikkelsbærmassen i. Smag til med ekstra flormelis, hvis smørcremen skal være sødere.
- Smør kagen op og pynt med tørret hindbærstøv.