Stikkelsbærlagkage

Stikkelsbærlikør
18. december 2016
Stikkelsbærkompot med hyldeblomst
7. juli 2017

IMG_20160615_161247

Skal forberedes dagen før.

Lagkagebunde

Ingredienser:

  • 4 æg
  • 160 g. sukker
  • 1 spsk. vand
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 knivspids salt
  • 75 g. hvedemel
  • 75 g. kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde:

  1. Æggene deles i blommer og hvider. Hviderne piskes stive med salt.
  2. Æggeblommerne piskes med sukker og vand.
  3. Kornene fra vaniljestangen, bagepulver, hvedemel og kartoffelmel vendes i æggeblommemassen.
  4. Æggehviderne vendes forsigtigt i.
  5. Kagen bages i 25 min. ved 175 grader.

Stikkelsbærmousse

Ingredienser:

  • 500 g. stikkelsbær
  • 2 spsk. sukker
  • 1 dl. vand
  • 5 blade husblas
  • 4 dl. fløde
  • Flormelis

Fremgangsmåde:

  1. Læg husblassen i koldt vand.
  2. Kog stikkelsbær, sukker og vand indtil bærrene revner og bliver bløde.
  3. Blend stikkelsbærrene og kog den blendede masse op igen.
  4. Rør husblassen ud i den varme stikkelsbærmasse.
  5. Stil massen på køl natten over.
  6. Pisk fløden stiv og rør den sammen med stikkelsbærmassen. Tag 2 spsk. stikkelsbærmasse fra, inden det blandes med fløden.

Stikkelsbærlagkage:

Fremgangsmåde:

  1. Del kagen i tre lagkagebunde.
  2. Lad den nederste blive i springformen og smør et lag stikkelsbærmousse over.
  3. Læg den næste bund og smør resten af moussen på, og slut af med det sidste låg.
  4. Stil kagen på køl et par timer.

Stikkelsbærsmørcreme:

Ingredienser:

  • 200 g. smør
  • 250 g. flormelis
  • 100 g. hvid chokolade
  • 2 spsk. stikkelsbærmasse

Fremgangsmåde:

  1. Pisk smør og flormelis sammen.
  2. Smelt chokoladen over vandbad og pisk det sammen med smørret og flormelissen.
  3. Pisk stikkelsbærmassen i. Smag til med ekstra flormelis, hvis smørcremen skal være sødere.
  4. Smør kagen op og pynt med tørret hindbærstøv.