Stikkelsbærmousse

Stikkelsbærsaft
1. august 2016
Stikkelsbærlikør
18. december 2016

4 pers.

Ingredienser:

  • 150 g. mørk chokolade
  • 4-5 balloner
  • 250 g. stikkelsbær
  • 1/2 dl. vand
  • 125 g. sukker
  • 5 blade husblas
  • 2 1/2 dl. fløde
  • Rød skovsyre til pynt

Fremgangsmåde:

  • Smelt chokoladen over vandbad.
  • Pust ballonerne op til bunden af ballonerne får den ønskede skål størrelse (ikke særligt store).
  • Tag chokoladen af varmen og lad den køle en smule.
  • Dyb forsigtigt ballonerne i chokoladen. Undgå at de kommer til at røre den varme metal (så kan de springe – og det er ikke sjovt!)
  • Stil de chokoladesmurte balloner i køleskabet på et stykke bagepapir.
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i 20 min.
  • Kog stikkelsbærrene med vandet til bærrene brister.
  • Tilsæt sukkeret og kog yderligere et par minutter.
  • TIlsæt husblassen og rør den ud i bærrene.
  • Lad bærrene svale, mens fløden piskes til skum.
  • Rør forsigtigt flødeskummet i bærrene.
  • Lad moussen stive i køleskabet mindst 3 timer.
  • Pisk den faste mousse kort med en elpisker og fordel fine mousseportioner i chokoladeskallerne, som er befriet for ballonerne inden moussen tilføres.
  • Pynt evt. med rød skovsyre og opbevar på køl indtil servering.