Ælt smørret i og tilsæt mandel- og majsmelet sammen.
Rør æggene i massen.
Fordel dejen i to brødforme.
Bag bundene 15 min. på 170 grader.
Afkøl bundene – gerne til næste dag.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 30 min.
Varm fløden til 80 grader.
Hak den hvide chokolade fint og hæld det i en større skål.
Hæld halvdelen af fløden over chokoladen og rør til chokoladen er smeltet.
Tilsæt resten af fløden og rør igen.
Vrid husblassen og rør den i den varme chokolade, og omrør.
Stil cremen på køl mindst 3 timer.
Blend ribsene og si saften fra.
Når kagen anrettes, røres ribssaften sammen med chokoladecremen (den kan med fordel piskes inden) og sprøjtes i fine toppe på kagebunden, som skæres ud i snitter.
Læg ribsene på stængler i en dyb tallerken med æggehviden.
Læg sukkeret i en anden tallerken og vend forsigtigt ribsene i sukkeret.
Læg dem på et stykke køkkenrulle og lad dem tørre let, inden de bruges til at pynte snitterne.
Skal forberedes dagen før Ingredienser: 1 dåse kondenseret mælk 100 g. æggehvider 120 g. sukker 100 g. mandelmel 3 blade husblas 100 g. hvid chokolade 4 […]
Ingredienser: 500 g. hvide ribs 100 g. sukker 7 blade husblas Fremgangsmåde: Bærrene dampes i en saftkoger. Den varme saft blandes med sukker og afdryppet husblas. […]
Ingredienser: 600 g. blåbær 250 g. ribs 400 g. sukker 1 vaniljestang 2 spsk. citronsaft 2 l. vand Fremgangsmåde: Bærrene og vandet koges op under svag […]